Yeni Akit'in skandal manşeti yargıya taşındı!

İHD, Soma Holding'in sahibi Alp Gürkan'ın damadının Yahudi olduğu yönündeki haberleri nedeniyle Akit gazetesinden şikayetçi oldu.

Google Haberlere Abone ol
Yeni Akit'in skandal manşeti yargıya taşındı!

İnsan Hakları Derneği (İHD), Soma Holding'in sahibi Alp Gürkan'ın damadının Yahudi olduğu yönündeki haberi nedeniyle Yeni Akit Gazetesi hakkında suç duyurusunda bulundu.



İHD İstanbul Şubesi Irkçılık ve Ayrımcılığı Karşı Komisyon üyesi bir grup, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek, Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya ve gazetenin Yazi İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlamasıyla dilekçe sundu.



Suç duyurusu dilekçesini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunan İHD üyeleri adliyenin C kapısı önündeki alanda basın açıklaması yaptı. Avukat Eren Keskin, Yeni Akit gazetesinin sürekli olarak insanlık suçu işleyen bir gazete olduğunu ileri sürdü. Keskin, "Çünkü ırkçılık yapıyor. Sürekli antisemitizm içeren yayınlar yapıyor. Bunun son örneğini 20 Mayıs 2014 tarihli nüshasında yaptı. Soma faciasının ardından Soma Holding patronunun damadının Yahudi olduğuna dair bir haber yaptı. Bu haberde açıkça ırkçılık ve antisemitizm yaptı. Bu nedenle biz bugün İHD Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyonu olarak Yeni Akit Gazetesi ile bu gazetenin köşe yazarı ve genel koordinatörü olan Hasan Karakaya hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz" dedi. Keskin, TCK ve AİHM'nin ayrımcılık suçlarını düzenleyen maddeleri yönünden suç duyurusunda bulunduklarını belirtti. (DHA)



İşte, Yeni Akit'in manşeti:



Yeni Akit'in skandal manşeti yargıya taşındı!


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin