Yeni 'Zübük' geliyor!

Aziz Nesin'in ünlü romanı "Zübük", Tiyatrokare tarafından müzikal olarak sahneye taşınıyor.

Google Haberlere Abone ol
Yeni 'Zübük' geliyor!

Türkiye ’nin önemli ve usta yazarlarından Aziz Nesin’in, 2015 yılında kutlanacak doğumunun 100. yılı nedeniyle ‘ZÜBÜK’ isimli eseri, Nedim Saban tarafından uyarlanarak özel olarak sahneye taşınıyor. Bundan 34 yıl önce Kemal Sunal’ın canlandırdığı, her dönemin bir mihenk taşı olma özelliği taşıyan ‘Zübük’ karakterini bugün tiyatro sahnesinde, günümüzün önemli oyuncularından Tuna Orhan üstleniyor. 



27 Kasım’da Profilo’da başlayacak olan Müzikal komedi, Beylikeğrisi adlı hayali bir yerde, bir seçim sandığının başında geçiyor. Meslek hayatına Antalya Devlet Tiyatrosu’nda başlayan ve Hokkabaz filminde Cem Yılmaz ile başrol oynayarak, 18. Ankara Uluslararası Film Festivali oyunculuk ödülünü alan ve en son ‘Yalan Dünya ’ dizisindeki sevilen ‘Yönetmen Tufan’ karakteriyle izlediğimiz Tuna Orhan, Kemal Sunal tarafından filme taşınan “Zübük” karakterine farklı bir yorum getirecek. Oyunun diğer rollerinde tiyatro, sinema ve TV dizilerinden tanıdığımız Derya Artemel, Füsun Kostak, Halim Ercan, Hakan Akın, Ercü Turan, Hilmi Özçelik, Evren Erler, Serdar Aydın, Emrah Düzkaya, Ena Alpar, Selim Tezin gibi önemli isimler rol alıyor. 



Projenin heyecanını şimdiden yaşadığını belirten Nedim Saban projeyle ilgili olarak şunları söylüyor: “Zübük” romanını okuduktan sonra, bu karakterin yazıldığı dönemde Don Kişot efsanesini yakaladığını gördüm. Zübüklük adeta bir kavram olarak dilimize girmiş ve Aziz Nesin’in dillere destan karakteri ölümsüzleşmiş. Romanın yan karakterleri de müthiş renkli ve seyirciye nefis bir tat bırakıyor. 23 yılldır önemli projelere imza atan Tiyatrokare’ye ve Aziz Nesin ustanın 100. Yıl doğumgününe yaraşacağını düşünüyorum.” 



‘ZÜBÜK’ ün dekor ve giysi tasarımı Sıla Karakaya, müzik Orhan Enes Kuzu, ışık tasarımı Mustafa Türkoğlu, koreografi Özge Midilli, şarkı sözleri Nedim Saban’a ait. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin