YEMEKTEYİZ'E İNTERNETTEN RAKİP GELİYOR

Show TV'nin geçen sezon yayınlanmaya başlayan yarışması Yemekteyiz'in internetteki rakibinin fragmanı Facebook'ta izlenme rekorları kırıyor. -VİDEO-

Google Haberlere Abone ol
YEMEKTEYİZ'E İNTERNETTEN RAKİP GELİYOR

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN:


http://video.haberturk.com/video.aspx?v_ID=39590



Hanginiz onlardan köşe bucak kaçmadınız ki?, Hanginiz onlara bu kadar para nereden geliyor demediniz ki? Hanginiz onların davetine maruz kalmadınız ki? Hanginiz onların hayatını garipsemediniz ki?


Hepsi öğrencilik yıllarımızda özellikle de üniversite ortamında karşılaştığımız tiplemeler. Peki bu tiplemelerin hepsi, Türkiye'nin en çok izlenen yarışmalarından Yemekteyiz'e rakip olmaya kalkarsa neler olur? Marmara Üniversitesi Sinema Televizyon Bölümü'nde eğitim gören Enver Engin Karalar bu fikri düşünüp faaliyete geçmiş bile. Üstelik fragmanını ve iki bölümünü çekmiş! Fragman şimdilerde Facebook'ta dönüyor... Birbirinden farklı öğrenci tiplemelerinin yer aldığı fragmanda yok yok.. Otlakçı, zengin, dini bütün, rockçı, entel beş öğrenci kolay yemekler yapacak ve bilgisayar kullanıcılarının evini şenlendirecek. Oyuncular ise genellikle tiyatro kökenli. Üstelik kısa bir rol de rahmetli Aykut Oray'a ait... Tanınmış kişilerden de Ragga Oktay'ı, Ferdi Sancar'ı görebilirsiniz.


Fragmanın sonunda onlar kendilerini şöyle tanımlıyor: "Yakında Facebook'ta, Youtube'da, orada burada, bir bakmışsın Hollywood'da"


Siz kimsiniz? Kaç kişilik bir ekipsiniz? Neler yaparsınız?
Enver Engin Karalar: Marmara Üniversitesi Sinema TV bölümünde öğrenciyim. 3 yıldır amatör olarak kısa film bazında sinemayla uğraşıyorum. Bu uğraş son 1 yıldır daha da arttı. Çeşitli yarışmalarda birincilikler ve dereceler kazandım. Ancak daha yolun başındayım, kat etmem gereken uzun bir süreç olduğunun farkındayım. 2 kişilik bir ekibiz. Tabi bu yönetim ve organizasyon açısından. Eskiden filmlerimin organizasyonunu ve yönetimini kendim yapıyordum. Bu projede dahil olmak üzere 1 yıldır “Egemen Şahin” arkadaşımla birlikte çalışıyoruz. Projemizde ise ünlü isimlerinde aralarında olduğu 70 kişilik bir oyuncu kadrosu ile çalıştık.


Neden böyle birşey yaptınız?
Öğrencilik günleri, bu anları yaşayanlar açısından çok önemli. Bundan dolayı herkesin kendinden bir şeyler bulabileceği bir kısa film yapmak istedik. Daha önce böyle kapsamlı bir öğrenci projesi yapılmamıştı, amacımız bu açığı da kapatmaktı. İsminin içinde  “Yemekteyiz” geçmesi insanları aldatmasın, çünkü programla alakası yok aslında filmin. Sadece programın teknik formatından bazı kısımları aldık, filmin içerisinde de bunla ilgili ufak bir kısma yer verdik. Dediğimiz gibi amaç farklı öğrenci tiplerinin hayatlarını anlatarak herkesin kendinden bir şeyler bulmasını sağlamaktı. Bunu da yaptığımızı düşünüyorum..


Hedefiniz nedir?
Açıkçası ileride sinema ile uğraşır mıyım bilmiyorum, reklam piyasası daha çok ilgimi çekiyor. Reklam ya da klip yönetmeni olmak en büyük hedefim. Zaten bu çalışmalarda bu hedefin altyapısını oluşturmak için yaptığımız şeyler. Amacımız kendimizi geliştirmek ve ispat etmek.


Bir televizyon kanalıyla bu proje için görüştünüz mü?
Hiçbir kanal ile görüşmemiz olmadı, zaten görüşseydik de bir sonuca varır mıydık bilmiyorum, sonuçta olaya amatör bir öğrenci filmi olarak bakabilirlerdi.


Çekimler ne kadar sürüyor? Yani kaç gün?
Bu film en uzun soluklu projemiz oldu. Çekimler Nisan ayında başladı, Eylül ayında bitti. Tabi 6 ay boyunca her gün çekim yapılmadı. Bu kadar uzun sürmesinin sebebi teknik imkansızlıklar ile alakalıydı.


Fragmanı Facebook'ta yayınladınız, ilk bölüm ne zaman?
Filmimiz ilk etapta iki bölüm halinde Facebook üzerinde yayınlanacak. 28 Eylül 2009 tarihinde yani üniversitelerin açıldığı gün ilk bölümü yayınlayacağız. Yaklaşık bir hafta sonrada ikinci bölümü yayınlamayı planlıyoruz. Film ile ilgili her şeye www.yemekteyizogrencievi.com adresinden kolayca ulaşılabilecek. Film daha sonra tek bölüm halinde çeşitli video sitelerinde de yayınlanacak.


Kaç kişiye ulaştınız şu ana kadar internet üzerinden?
Tam olarak sayıyı bilmiyoruz ama milyonlarca kişiye ulaşıldı. Fragmanla ilgili tebrik mesajları ve yayın tarihi ile ilgili sürekli mesaj gelmekte. İlgi ve talep memnuniyet verici.


Fikir kime ait? Nasıl oluştu?
Yemekteyiz programını gördüğümüzde ilk aklımıza gelen şey buydu, doğmak için sabırsızlanan bir çocuk gibiydi aslında. Bu konseptin öğrenciler arasında geçen versiyonu yapılsa ilginç olabilir diye de konuşmuştuk. Tabi bu düşünce ilk etapta sadece konuşma olarak kaldı, 2 ay gibi bir süre sonra yani Şubat ayında düşünceyi hayata geçirmeye karar verdik. Yemekteyiz programına dair ulaşabildiğimiz tüm görüntüleri izledik. Teknik formatını çıkarttık ve bizim işimize yarayabilecek kısımlarını belirledik. Sonrasında karakterlerin oluşturulmasına başladık. Karakterleri oluşturduktan sonra Nisan ayında çekimlere başladık.


Hangi günler çekim yapıyorsunuz?
Teknik malzemelerin elimize geçişi ve oyuncuların durumlarına göre çekim günleri belirlendi.


Çekim için malzemeleri nereden temin ediyorsunuz?
Kendimize ait malzememiz olmadığı için arkadaşlarımızdan temin ettik ekipmanları. Birbirine yakın görüntü alan 4 farklı kamera ile çekimleri tamamladık. Uzun ve yorucu ancak bir o kadarda eğlenceli bir süreçti.


Aykut Oray'ı da fragmanda gördük.. Vefat etmeseydi bölümlerde olacak mıydı?
Yok.. Aykut Hocamız'ın çok kısa bir rolü vardı. Ama tanınmış olarak Ragga Oktay ve Ferdi Sancar var. Onların rolleri uzun.


Fragmanın başındaki "Tarabya Mesai Enstitüsü" nedir? Yani ne anlama geliyor?
Arkadaşlarla aramızda olan bir muhabbetti sadece...



PEKİ TİPLEMELER NASIL OLACAK?


OTLAKÇI (Enver Engin Karalar): Göçebe hayatı yaşayan. Her zaman dört ayak üzerine düşen, insanların kıramadığı, şeytan tüyü olan biri...


ZENGİN (Ömer Varış): Maddi durumu iyi öğrenci kesiminden. Lüks bir hayat yaşıyor. Gece kulüplerine gidiyor, yatıyla geziyor.


DİNİ BÜTÜN (Alp Özkardeş): Dinine bağlı, maneviyat düşkünü, kendi çevresinde yaşayan, ince eleyip sık dokuyan ama sessiz ve saf görünümlü.


HİPPİ (Utku Tavalı): Kural tanımayan, özgürlüğüne düşkün, hayalperest, doğa aşığı ve Bob Marley hayranı.


ENTEL (Egemen Şahin): Felsefi bir yönünün olduğunu düşünen, herşeyden anladığını sanan ama öyle olmayan, konudan konuya atlayarak ilgileri üzerinde toplamaya çalışan, sanatçı ruhlu


Begüm Çelikkol / HABERTURK.COM







Sıradaki Haber İçin Sürükleyin