Yazarlar sınıra gidecek, 'koridor'u açacak!

Daha önce 'Kobani için bir sözcük' kampanyası başlatan edebiyatçılar, şimdi de 'İnsanlık koridoru' açılması çağrısında bulunmak üzere, 25 Ekim’de sınırda olacak.

Google Haberlere Abone ol
Yazarlar sınıra gidecek, 'koridor'u açacak!

Aralarında Aslı Erdoğan, Murathan Mungan, Sema Kaygusuz, Ayşegül Devecioğlu, Vivet Kanetti, Hatice Meryem ve Can Öz gibi isimlerin bulunduğu edebiyatçı ve sanatçılar, IŞİD saldırısı altındaki Kobani halkına destek vermek için, 25 Ekim’de sınırda olacak.



Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Aslı Erdoğan, görüş ayrılıkları, siyasi ve kişisel çatışmaların bir yana bırakılarak Kobani ile dayanışmanın büyütülmesi çağrısını yaptı.



IŞİD’İ HER GÜN ÖĞRENİYORUZ



Yazar Aslı Erdoğan, yapılan ortak açıklamada şunları söyledi: “Türkiyelilere IŞİD’i anlatmaya gerek yok. Her gün öğreniyoruz. Türkiye’nin ve diğer devletlerin iki yüzlülüklerini en iyi bilenlerdeniz. Tam içimize sızmış bu savaşı artık görmezlikten gelemeyiz, o bizi çoktan gördü zaten.



Şimdi kuşatılmış durumdayız. Türk-Kürt, Alevi-Sünni, İslamcı-laik gibi bize dayatılmış ayrımları, kurgulanan sınırları aşmadan, bir süreliğine olsa bile yan yana durmayı beceremeden kıramayız bu çemberi.” Haberin devamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin