Yaz dizilerinden kaçı yeni sezonu görür? İşte, tahminler

Dizi sektörü bu mevsim de hareketli. Romantik komedilerin hüküm süreceği yaz ekranı neden kıymetli oldu?

Google Haberlere Abone ol
Yaz dizilerinden kaçı yeni sezonu görür? İşte, tahminler

Hangi kanalda kaç dizi yayınlanacak? Hangisinin yeni sezon için şansı yüksek? Yapımcı Faruk Bayhan ve TV eleştirmenleri yaz dizilerini Cumhuriyet Sokak için değerlendirdi. İşte, Neslihan Akdaş'ın o haberi:



Haziranın gelmesiyle beraber yüksek bütçeli, reyting rekortmeni dizilerden bazıları ekrana veda ediyor, bazıları sezon finali yapacak. Ancak setler kepenk indirmiyor. Bu yaz en az 20 yeni dizi izleyici ile buluşacak. Bütçeler ana sezondaki kadar yüksek olmasa da bir yaz dizisinin bir bölümü için ayrılan rakam 450-550 bin lira arasında değişiyor. Yaz ekranının oyuncuları genç, yeni yüzler olunca aldıkları rakamlar da dudak uçuklatmıyor haliyle.



Milliyet gazetesi televizyon eleştirmeni Sina Koloğlu, yazlık dizilerin amaçlarından birinin “no name” tabir edilen yeni yüzleri parlatmak ya da keşfetmek olduğu düşüncesinde.   



Yaz ekranındaki bereketin nedenlerinden biri Ramazan ayı. “Bu nedenle kanallar günü kurtarmak yerine daha nitelikli ve iddialı projeler yapıyor” diyor, televizyon yazarı Mustafa Doğan. “Yazın bunaltıcı sıcağında TV izlemek bile zor. O nedenle kış sezonunun aksine, dram ve entrika yüklü diziler yerini yazın komedi, romantik-komedi veya gençlik dizilerine bırakıyor” diye de ekliyor. 



Bu yaz romantik komedilerin öne geçmesinin bir diğer sebebi de kış sezonunda Güzel Köylü, Aşk Yeniden ve Kiraz Mevsimi gibi dizilerin ön plana çıkması. 



Yazının devamını okumak için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin