Yayın krizine çare bulundu

Türkçe yayınlarını aktaran orta dalga vericilerini kapatan Bulgaristan devlet radyosu BNR, tepki gösteren Türkiyelilerin sorununu 50 bin radyo cihazı dağıtarak çözecek.

Google Haberlere Abone ol
Yayın krizine çare bulundu

Bulgaristan devlet radyosu BNR ülkedeki Türkiyelilere 50 bin radyo dağıtacak.



Karar, Türkiyelilerin yoğun olarak yaşadığı ülkenin güney ve doğu kesimlerine aktaran vericilerin kapatılması ve buna gösterilen tepkilerin ardından geldi.



Ülkedeki Türkiyeliler vericilerin kapatılmasının ardından, günlük üç saatlik Türkçe yayınları mevcut cihazlarıyla dinleyemiyor. Bazılarının elinde 40 yıl önce aldıkları radyolar var. 



BNR'nin dağıtacağı yeni radyolarla bu sorunun önüne geçilecek.



BNR Yönetim Kurulu üyesi Hristin Strijlev yeni teknolojilerin kullanılmaya başlanmasına rağmen kırsal kesimde ve sınır bölgelerinde yaşayan çok sayıda kişinin hâlâ 40 yıl önce satın aldığı radyoları kullandığını, bu cihazlarla da VHF bandı üzerinden yapılan yayınların dinlenemediğini söyledi.



Orta dalga yayınlarının tamamen kaldırılmasını planladıklarını ifade eden Hristin Strijlev, yıllar önce İngiltere'de BBC'nin yaptığı gibi VHF yayınlarını alan radyo cihazları dağıtacaklarını belirtti.



Strijlev şu anda kaç ailenin orta dalga vericilerin kapatılmasından etkilendiğini tespit etmek amacıyla araştırma yaptıklarını kaydetti.



BNR 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren Türkçe yayınların aktarıldığı beş radyo orta dalga vericisinden dördünü kapatmasının ardından ülkede yaşayan Türklere ait sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler yayınları dinleyemedikleri gerekçesiyle tepki göstermişti. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin