Dostları Memduh Ün'ün ardından neler dedi?

Ünlü isimler usta yönetmenin ardından konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Dostları Memduh Ün'ün ardından neler dedi?

Türk Sineması’nın efsane yönetmeni  ve sinema sanatçısı Fatma Girik’in 56 yıllık hayat arkadaşı Memduh Ün, bu sabah 10:15 saatlerinde  9 aydır tedavi gördüğü Bodrum'da Acıbadem Hastanesi’nde hayatını kaybetti.



HALA İNANAMIYORUM



95 yaşındaki  usta yönetmen Kasım ayından beri yaşlılığa bağlı nedenlerden dolayı akciğerlerinde sıvı birikmesi, yüksek tansiyon nedeniyle yoğun bakımda tedavi görüyordu. Usta yönetmeni bir an olsun yalnız bırakmayan, 9 aydır hastanede yanı başında bekleyen hayat arkadaşı Fatma Girik ‘’ O benim her şeyimdi. 56 yıllık hayat arkadaşımdı. Ben ailemden çok onunla birlikteydim. Hala inanamıyorum’’ diyebildi



95 yaşındaki yönetmenin vefatının ardından Yeşilçam sanatçıları ve emektarları ise Girik’i tek tek arayarak taziyelerini bildirdi. 



Memduh Ün'ün vefatının ardından ünlü isimlerde şöyle konuştu



CÜNEYT ARKIN



Çok üzüldüm. Sinema varsa onların yüzünden varoldu. böylesi halka yayıldı. Türk halkının değerlerine çok önem verirlerdi. Bu birbirini sevmek, birbirine değer vermektir. Memduh Ün buna çok dikkat ederdi. o dönemlere dikkat ederseniz Türk halkında bir ayrışma yoktu. Bunun mimarları Memduh Ün'lerdi, Atıf Yılmaz'lardı...

Memduh Ün çok özel bir insandı. Ben onunla abi kardeş gibiydim. Sonra çok yakın dost olduk. Tüm molalarında sanat konuşurdu. 

Güzel insandı... Hayatı güzel yanından alan biriydi.

Hastanede olduğu sürede kendisiyle görüşemedim ama Fatma Girik ile konuştum. En son İstanbul'dayken ziyaretine gitmiştim. Müthiş bir hafızası vardı. Önemli bir insandı.



SÜLEYMAN TURAN



Şu an duydum ve çok üzgünüm. Memduh abi rahatsızdı biliyorduk. Fatma Hanım bir an olsun yanından ayrılmadı. İnanılmaz bir dayanışma içindeydi. Memduh Ün, Türk sinemasının yapı taşlarındandı. İnanılmaz bir figürdü. Çok önemli bir sinema adamıydı ama her şeyden öte çok önemli bir insandı.

Kaçınılmaz son. Ciddi anlamda çok üzgünüm. Ne yazık ki ben onunla çalışma fırsatını hiç bulamadım ama çok isterdim. 

Çok büyük bir değeri kaybettik. Başımız sağolsun.



FİLİZ AKIN



Şimdi duydum şaşkınlık içindeyim. Memduh Bey hem Türk sineması için hem de benim için çok önemliydi. Beni sinemaya başlamam için ikna eden insandı. Ankara'ya geldi ve bana bu yolu açtı. İlk yönetmenimdi. Aksi görünüşünün ardında bambaşka bir insan vardı. Hiçbir zaman yeri doldurulamayacaktır. Çünkü o dönem bitti, böyle insanlar da bitti. Türk sinemasının başı sağolsun. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin