Yargıtay'dan sanatçı Selçuk Yöntem'e 'tost şoku'

Yargıtay, sanatçı Selçuk Yöntem’in ‘tost davası’nda son noktayı koydu.

Google Haberlere Abone ol
Yargıtay'dan sanatçı Selçuk Yöntem'e 'tost şoku'

Bambi Cafe’nin İstanbul genelinde 15 şubesi bulunuyor. Yarım asra yakın bir geçmişi bulunan markanın müdavimleri arasında çok sayıda ünlü isim de bulunuyor. Sanatçı Selçuk Yöntem de, uzun bir süreden beri bu mekânın müdavimlerinden biri. Yöntem ile Bambi’nin karşı karşıya gelmesine neden olan ise, mekânda tost yerken çekilen bir fotoğrafı oldu.



Yöntem’in fotoğrafı Magazin Gazetecileri Derneği’nin her yıl düzenlediği ödül töreni sonrası çıkarılan dergide ve cafenin menüsünde yer aldı. Bu durumun fark edilmesi sonrası konu yargıya taşındı.



ALAY KONUSU OLDU 



Yöntem’in avukatı üç yıl önce İstanbul 4. Fikrî ve Sınaî Haklar Hukuk Mahkemesinde dava açtı. Dava başvuru dilekçesinde 300 bin TL maddi, 100 bin TL de manevi tazminat ödenmesi talep edildi. Dava dilekçesinde, Yöntem’in şöhretinden yararlanıldığı kaydedildi. Dava dilekçesinde, Yöntem’in söz konusu fotoğraf nedeni ile sosyal medyada alay konusu olduğu öne sürüldü. 

Davalı cafenin sahibi Fatih Güner adına yapılan savunmada ise, Yöntem’in fotoğrafının reklâm amaçlı kullanılmadığı belirtilerek davanın reddine karar verilmesi istendi. Savunmada, söz konusu fotoğrafın olduğu menünün 2 şubede 1,5-2 ay kadar kaldığı savunuldu. 



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin