Yapımcının ardından yönetmen de diziye veda ediyor!

TRT1'de yayınlanan dizinin yönetmeni, projeden ayrılacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Yapımcının ardından yönetmen de diziye veda ediyor!

Oyuncu kadrosunda Onur Tuna, Serhat Tutumluer, Mehmet Özgür,  Damla Aslanalp, Naz Elmas, Kayra Şenocak, Yosi Mizrahi, Hakan Yufkacıgil, Bülent Alkış, Kamil Güler gibi isimlerin yer aldığı TRT1 dizisi 'Filinta'nın yönetmeni Kudret Sabancı, 8. bölüm sonunda diziden ayrılıyor.



Sabancı, yeni projesini gerçekleştirmek üzere bayrağı, 'Mor Menekşeler' ve 'Kurtlar Vadisi' dizilerini uzun yıllar çekmiş usta yönetmen Gökhan Erkut'a devrediyor.



'Filinta'nın ortak yapımcılarından Bülent Turgut da geçtiğimiz ay diziden ayrılmıştı.



Kudret Sabancı 'Filinta'dan ayrılmasıyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "'Çekilemez' denen Filinta projesine, bu işin çok iyi ve şimdiye kadar yapılanlardan farklı olacağını bilerek ve bunu amaçlayarak başladık. Bugün bunu başardığımızı düşünüyorum. Filinta, Türkiye’de bugüne kadar yapılmış en iyi, teknik kalitesi en yüksek dizidir. Nerdeyse otuz yıla yaklaşan kariyerimde  izleyicinin, kanalın, yönetmenin, yapımcının ve eleştirmenlerin yorumlarında hem fikir olup bu derece memnun kaldığı bir başka diziye daha rastlamadım. Filinta, Türkiye dizi tarihinde yapılan en kaliteli iş oldu. Filinta’yla kendimize, izleyiciye ve sektöre daha iyisinin yapılabileceğini kanıtlamış olduk. Türkiye’de de dünyada yapılanlar gibi büyük işler çekilebileceğini görmüş ve göstermiş olduk. Bu diziyle ülkemiz dizilerine seviye atlattığımıza ve çıtayı oldukça yükseğe yerleştirmiş olduğumuza inanıyorum. Her macerasından, her karesinden ayrı keyif alarak, altında imzam olmasından gurur duyduğum Filinta, artık kendi ayakları üzerinde durabilecek kadar büyüdü ve olgunlaştı. Ben bu projedeki misyonumu tamamladığıma inanıyorum. Dolayısıyla benim için yeni maceralara doğru at sürmenin zamanı geldi. En az Filinta kadar kaliteli ve etkili olacağını bildiğim ve uzunca bir süredir hayalini kurduğum diğer başka projelerimi gerçekleştirebilmek için 8. bölüm itibariyle Filinta’dan ayrılmış bulunuyorum. Devam eden ekip arkadaşlarımın Filinta’yı aynı şekilde sürdüreceklerine inancım tam. Geride kalan arkadaşlarıma başarılar dilerim. İzleyicimize, ekibime ve yayıncımıza bana duydukları güven ve verdikleri destekten dolayı teşekkür ederim. Yakında yeni maceralarda  buluşmak üzere…"



'Filinta'nın yapımcısı ES Film'in ortaklarından Serdar Öğretici ise ayrılıkla ilgili şunları söyledi:



"Başladığımız günden bu yana ‘Bir Osmanlı Polisiyesi – Filinta’ dizimizin çıtasını yukarılara taşıyan ve emek veren hocamız Kudret Sabancı’nın yaptıkları için kendisine minnettarız. Türkiye için bu eşsiz projemizin tüm zorluklarını Kudret hocamızla bugüne kadar omuz omuza üstlendik. Yeni yönetmeniz Gökhan Erkut ile polisiye dizimizin temposunu her geçen gün daha da iyi seviyeye getirerek ve aynı enerjiyle yolumuza devam edeceğiz. Kudret hocamıza verdiği tüm emekleri ve deneyimleri için Filinta ekibi adına teşekkür ediyoruz. Kendisine yeni projelerinde başarılar diliyoruz. Yolu açık olsun."



 



Yapımcıdan veda mesajı! Diziden ayrıldığını böyle duyurdu 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin