Yalan söyleyen sunucuya para cezası!

Ünlü haber spikeri, Irak savaşı döneminde yaşadığını iddia ettiği olayın yalan çıkması sonucu para cezasına çarptırılıp, kanaldan uzaklaştırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Yalan söyleyen sunucuya para cezası!

ABD’nin en çok izlenen haber sunucularından Brian Williams, yalan anının bedelini 12.5 milyon lira olarak ödeyecek.



NBC televizyonu, Irak savaşı döneminde yaşadığını anlattığı bir olayın gerçek olmadığı ortaya çıkınca yıllık 10 milyon dolar (yaklaşık 25 milyon TL) ödediği Williams’a 6 ay uzaklaştırma verdi. Bu da ünlü sunucu için altı aylık maaşı 5 milyon dolardan (12.5 milyon TL) olmak anlamına geliyor.



CBS kanalının ünlü gece şovmeni David Leterman’a konuk olduğu programda yakın zamanda ölmüş olan bir Amerikan teğmeni anmıştı. 2003’te Irak işgalini yerinde izlerken bindikleri bir askeri helikoptere roket isabet ettiğini ve zorunlu iniş yapmak zorunda kaldıklarını anlatan Williams, çapraz ateş arasında kaldıkları o anlarda söz konusu teğmenin kendisini koruduğunu aktarmıştı.



Her akşam 10 milyondan fazla seyirci toplayan haber bülteni ‘NBC Nightly News’un sunucusu Williams’ın bu ilginç anısını defalarca anlatması üzerine Pentagon bünyesinde yayın yapan askeri haberler gazetesi muhabiri Travis J. Tritten olayın üzerine gitti ve anının ‘kurmaca’ olduğunu ortaya çıkardı.



Haberin devamını okumak için tıklayın...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin