'Flynn'in şirketi Türkiye adına Gülen belgeseli hazırlıyordu'

Wall Street Journal, Flynn Intel Group'un Gülen hakkında bir belgesel çekmek için ekip kurduğunu yazdı.

Google Haberlere Abone ol
'Flynn'in şirketi Türkiye adına Gülen belgeseli hazırlıyordu'

ABD merkezli Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, Başkan Donald Trump'ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn'in danışmanlık şirketi Flynn Intel Group'un Türk hükümetiyle bağlantılı olduğu öne sürülen iş adamı Ekim Alptekin'in şirketi Inovo BV'den aldığı 530 bin dolarlık ödemenin bir kısmını kullanarak, Fethullah Gülen hakkında bir belgesel çekmek için ekip kurduğunu ve çekimler yaptığını bildirdi.



Ancak gazete haberinde, Flynn'in ulusal güvenlik danışmanlığına atanmasının ardından şirketini kapatması ve Inovo ile yaptığı üç aylık kontratın da sona ermesinin ardından belgesel projesinin de yarım kaldığını ifade etti.



WSJ, yarım kalan belgeselin ham görüntülerine ulaştığını belirtirken, projenin Kasım 2016 içerisinde Flynn'e ulusal güvenlik danışmanlığı teklifinin resmen yapılmasından iki gün önce rafa kaldırıldığını bildirdi.



Ulusal güvenlik danışmanlığı görevini yalnızca 24 gün yapabilen Flynn, Rus yetkililerle görüşmeler, konusunda yanlış bilgilendirme yaptığının ortaya çıkması üzerine istifa etmişti.



Flynn hakkında başta Türkiye ve Rusya olmak üzere yabancı devletlerle ilişkileri konusunda açılan askeri ve cezai soruşturmalar bulunuyor. Ayrıca Kongre'de de soruşturma yürütülüyor.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin