Wentworth uyarlaması geliyor! Hangi kanalda yayınlanacak?

Avustralya yapımı dizinin telif haklarını Limon Film aldı.

Google Haberlere Abone ol
Wentworth uyarlaması geliyor! Hangi kanalda yayınlanacak?

Yayınlanmaya 2013 yılında başlayan Avustralya yapımı televizyon dizisi Wentworth'un Türkiye haklarını Limon Film aldı. Milliyet yazarı Sina Koloğlu, detayları köşesinde yazdı.



Sina KOLOĞLU / MİLLİYET



Kadın ve hapishane dizisi geliyor



Yeni diziler yayın için sıra beklerken, sezonun çalışmaları çoktan başladı. ‘Wentworth’, Avustralyayapımı bir televizyon dizisi. 1979’dan 1986 yılına kadar yayınlanan ‘Prisoner’ adlı dizinin uyarlaması. Baktım bizde izleyici epey beğenmiş. Dizinin telif hakkını Limon Yapım aldı. Yeni sezon için star TV’yle anlaştı. Duyduğum, senaryonun ilk çalışmalarının deneyimli senarist Ahmet Yurdakul denetiminde yapıldığı. Yönetmen sürpriz bir isim; Yüksel Aksu. Kendisi NTV’de Wilco Van Herpen ile ‘Avrupa’dan Anadolu’ya Doğal Lezzetlerin İzinde’ programını çekti. NTV’de yayınlanıyor. Yönetmenin dizi sektöründeki en son işi ise ‘Sevdaluk’ (2013).



Uzun bir aradan sonra Demet Evgar



‘Vatanım Sensin’ de Kara Fatma rolüyle şöyle bir esmişti Demet Evgar. Bu arada

kadronun da şekli şemali belli olmaya başlamış. Bu uyarlamada, Evgar başrol

oyuncularından biri olacakmış. Aslında en son ‘1 Kadın 1 Erkek’ dizisi ve devamındaki haliyle epey uzun bir süre ekranda yer almıştı. 2008 yılında başlayan macera, 2014’te son bulmuştu. Evgar, bizim sektör için uzun sayılabilecek bir aradan sonra tekrar dizi projesinde. Bir diğer isimse Nursel Köse. ‘Paramparça’ dizisinde Keriman karakteriyle epey dikkat çekmişti.



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN



Wentworth uyarlaması geliyor! Hangi kanalda yayınlanacak?


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin