VOGUE DERGİSİNİN ÇOCUKLARLA YAPTIĞI ÇEKİM TEPKİ TOPLADI

Dünyada modanın gündemini belirleyen Vogue dergisinin Fransa edisyonunun çocuklarla yaptığı moda çekimi tartışma yarattı.

Google Haberlere Abone ol
VOGUE DERGİSİNİN ÇOCUKLARLA YAPTIĞI ÇEKİM TEPKİ TOPLADI

Vogue Fransa’nın 10 yıldır genel yayın yönetmenliğini yapan Carine Roitfeld, görevinden istifa etmeden önce yayın yönetmenliğini yaptığı son sayıda ünlü tasarımcı ve konuk editör Tom Ford ile birlikte çalıştı. İkili “Hediyeler” temalı çekimde 6-12 yaşlarında kız çocuklarına gece elbiseleri, topuklu ayakkabılar giydirip ağır makyajlar yapılmasına için verdi. Fotoğraflar dergide 6 sayfada yayınlandı. 

‘Evde de böyle dolaşıyorlar’
Annelikle ilgili yazılarıyla ünlü blog yazarı Katelyn Beaty, fotoğrafların rahatsız edici olduğunu  söyledi. Ancak Beaty “Kız çocuklarının evde annelerinin elbiselerini giyip makyaj yaparak böyle dolaştıklarını unutmayın” dedi. Ünlü moda bloğu Styleite ise fotoğrafları “ürkütücü” olarak tanımladı. İnternet forumlarında bir anda geniş yer bulan fotoğraflara özellikle kız çocuk anneleri büyük tepki gösterdi. Anneler fotoğrafların pedofiller tarafından suistimal edilmesinden korkuyor. 


ABD’de 1892 yılından beri yayımlanan derginin bu ülkedeki tirajı 1.2 milyon. Dergi Fransa’da her ay 180 bin adet satılıyor. MİLLİYET

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin