VENEDİK'TE ALTIN ASLAN İÇİN YARIŞACAK FİLMLER BELLİ OLDU

Venedik Film Festivali’ne bir aydan daha az bir zaman kala, festivalin en önemli ödülü Altın Arslan’a aday filmler açıklandı. Adaylar arasında hangi Türk yönetmenlerin filmeri bulunuyor?

Google Haberlere Abone ol
VENEDİK'TE ALTIN ASLAN İÇİN YARIŞACAK FİLMLER BELLİ OLDU

Venedik Film Festivali’ne bir aydan daha az bir zaman kala, festivalin en önemli ödülü Altın Arslan’a aday filmler açıklandı. Aday 21 film arasında Semih Kaplanoğlu’nun “Süt” ve Ferzan Özpetek’in “Mükemmel Bir Gün” adlı filmleri de bulunuyor.
 
Venedik Film Festivali 27 Ağustos’ta 65. kez sinema severlerle buluşmaya hazırlanıyor. Festivale bir aydan daha az bir süre kala en önemli ödül ‘Altın Arslan’ için yarışacak filmler belli oldu.


‘Altın Arslan’ için yarışacak 21 film arasında yönetmen Semih Kaplanoglu’nun Yusuf Üçlemesi’nin ikinci filmi “Süt” ile Ferzan Özpetek’in “Mükemmel Bir Gün” adlı filmleri de bulunuyor.

Senaryosunu Semih Kaplanoglu ve Orçun Köksal’ın yazdıkları Bal, Süt ve Yumurta’dan olusan Yusuf Üçlemesi’nin Süt’ü geçtigimiz yıl Cannes’ın resmi bölümlerinden Cannes Atelier’de dünya sinema sektörüne tanıtılmıştı.


‘İKİ ÇİZGİ” VENEDİK YOLCUSU
Selim Evci’nin yönetmen, yapımcı ve senaristliğini üstlendiği ilk uzun metrajlı filmi “İki Çizgi”, 65. Uluslararası Venedik Film Festivali’nde Türkiye’yi temsil edecek. Alınan bilgiye göre, “İki Çizgi”, 27 Ağustos-6 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek festivalin “International Film Critics Week” bölümünde dünya prömiyerini yapacak. Film, diğer 6 filmle birlikte “Golden Lion of the Future” ödülü için yarışacak. Çekimleri geçen yıl tamamlanan ve Selim Evci tarafından yaklaşık 6 ayda kurgulanan “İki Çizgi” festivalde ilk kez seyirci karşısına çıkacak. Başrollerini Gülçin Santırcıoğlu ve Kaan Keskin’in paylaştığı filmin Türkiye’de Kasım ayında vizyona girmesi bekleniyor.


Venedik Film Festivali’nde en son 1991 yılında Ömer Kavur’un “Gizli Yüz” filmi resmi yarışma bölümünde yeralmıştı. Ömer Kavur 1987 yılında da “Anayurt Oteli” filmiyle Venedik’te FIPRESCI ödülüne layık bulunmuştu.


65. Venedik Film Festivali resmi yarısma bölümünün jüri baskanlıgını bu yıl Wim Wenders üstlendi. Uluslararası jüri; Rus senarist Juriy Arabov, Italyan aktris Valeria Golino, İskoçyalı sanatçı Douglas Gordon, ABD’li senarist ve film yapımcısı John Landis, Arjantinli yönetmen Lucrecia Martel ve Hong Kong’lu yönetmen Johnnie To’dan olusuyor.


Festivalin iddialı filmleri arasında Jonathan Demme’in yönettiği Debra Winger ve Anne Hathaway’in başrollerini oynadığı “Rachel Getting Married” ile Kathryn Bigelow’un yönettiği Ralp Fiennes’in başrolünü oynadığı Irak savaşını konu olan “Hurt Locker” gösteriliyor.


Festival önceki yıllara göre biraz daha farklı. Zira bu yıl festivalde daha az sayıda ABD filminin gösterileceği açıklandı. Organizatörler buna neden olarak Hollywood’daki senaryo yazarlarının grevini gösteriyor.


Festivalin açılış filmi ise ünlü Cohen kardeşlerin “Burn After Reading” filmi. Filmde, George Clooney, Brad Pitt, John Malkovich gibi ünlü isimler yer alıyor.


NTVMSNBC

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin