VE DIGITURK, KULÜPLER İLE TFF'DEN İNDİRİM İSTİYOR YOKSA YARGIYA GİDECEK!

Play-off icadı çare olmadı, futbolda yeni kriz kapıda... Şike soruşturması ile yaşanan abone kaybı ve dolar kurundaki artışı öne süren Digiturk, yıllık ihale bedelinde indirim istiyor.

Google Haberlere Abone ol
VE DIGITURK, KULÜPLER İLE TFF'DEN İNDİRİM İSTİYOR YOKSA YARGIYA GİDECEK!

Spor Toto Süper Lig’in yayın hakkına sahip olan Digitürk, şike soruşturmasının ardından aboneliklerin iptal edilmesiyle gelirlerinin ciddi anlamda düştüğünü bildirdi.


Zararı 100 milyon doları aşan şirket,Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve kulüplerden, mevcut zararın giderilmesi konusunda olumlu yanıt alamaması halinde, 321 milyon dolar tutan ihale bedelinin düşürülmesi için mahkemeye başvuracağını açıkladı.
Digital Platform İletişim Hizmetleri A.Ş. (Digiturk) yetkilileri, şike soruşturması kapsamında gözaltıların başlamasıyla büyük oranlarda abonelik iptal talepleriyle karşılaştıklarını açıkladı. Soruşturmanın genişletilmesiyle mevcut abonelerin iptal taleplerinin yanı sıra yeni abone olmak isteyen futbolseverlerin bu fikrinden vazgeçmesinin, gelirlerde ciddi düşüşe neden olduğu da kaydedildi.
İhale bedelinin revize edilmesini isteyen Digiturk’un açıklamasında özetle şu ifadeler kullanıldı:
“Sözleşmeyle dolar cinsinden ödemekle yükümlü olduğumuz bedel, doların aşırı yükselmesiyle aleyhimize işledi. Maliyetlerdeki 50 milyon dolarlık bu artışı, yaşanan süreç nedeniyle futbol sevgisi ve izleme alışkanlığı derinden etkilenmiş abonelerimize yansıtmadık. TFF’nin Süper Lig’de Play-Offuygulamasını başlatması abone kayıplarındaki büyük düşüşün önüne geçmesine rağmen, hedeflenen abone sayısının çok altında kalındı. Bu sezon için ortaya çıkan toplam zarar 100 milyon dolara ulaştı.”
En büyük gelirin beklendiği 2011-12 sezonunda yaşananlar nedeniyle hesapların alt üst olduğunu kaydeden Digiturk yetkilileri şöyle devam etti:
“Şirketimizin yaşananların bedelini hiçbir suçu olmamasına rağmen tek başına üstlenmesi hakkaniyete ve hukuka aykırıdır. Bu konuda TFF ve kulüplerle yapılan görüşmelerde soruna duyarlı bir biçimde çözüm üretilmemesi durumunda şirketimiz istemeyerek de olsa bedel revizesi için hukuki yollara başvurmak durumunda kalacaktır.” MİLLİYET

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin