VATAN'IN DEĞERİ YENİDEN HESAPLANIYOR

star Gazetesi’nin üç kez haber yaptığı Doğan Gazetecilik Vatan Gazetesi birleşmesiyle ilgili beklenen açıklama nihayet geldi. Doğan Gazetecilik, hesap belirleme çalışmalarının sürdüğünü duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
VATAN'IN DEĞERİ YENİDEN HESAPLANIYOR

Doğan Gazetecilik, Vatan birleşmesiyle ilgili beklenen açıklamayı İMKB’ye yaptı. Açıklamada, Vatan’ın değerinin yeniden hesaplandığı belirtildi



star Gazetesi’nin üç kez haber yaptığı Doğan Gazetecilik Vatan Gazetesi birleşmesiyle ilgili beklenen açıklama nihayet geldi. Doğan Gazetecilik İMKB’ye yaptığı duyuruda, Vatan Gazetesi’nin değerinin yeniden hesaplandığını açıkladı. Doğan Gazetecilik’in İMKB’ye yaptığı açıklamada şunlar denildi:



RUTİN BİR ÇALIŞMA



‘Daha önce de kamuya açıkladığımız üzere, Bağımsız Gazeteciler Yayıncılık A.Ş. ile Kemer Yayıncılık ve Gazetecilik A.Ş.’ye (Vatan Gazetesi) ait finansal veriler ilk kez 31 Mart 2008 tarihli ara dönem konsolide mali tablolarımızda yer alacak ve süresi içerisinde kamuya açıklanacaktır. Ayrıca ‘İşletme Birleşmeleri’ başlığını taşıyan 3 nolu Uluslararası Finansal Raporlama Standardı (UFRS)’nın bir gereği olarak satın alma işlemini takiben yeni ve güncel bir değerleme raporu hazırlanması ihtiyacı ve zorunluluğu bulunmakta olup, bu konudaki çalışma da devam etmektedir. Söz konusu değerleme çalışması, olağan dışı bir işlem değil, hemen hemen her satın alma işlemini takiben gerçekleştirilen rutin bir raporlama çalışmasıdır. Bu süreçte Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından talep edilen her türlü bilgi ve belge SPK’ya iletilmiştir. ‘UFRS 3’ kapsamında hazırlanan söz konusu ‘değerleme raporu’ da, bu sürecin bir parçası olarak tamamlandığında SPK’ya iletilecektir.’



Açıklamada ayrıca ‘Diğer taraftan, satın alma işlemini takiben bir yıllık bir süremiz olmasına rağmen, sözkonusu sürenin dolması beklenmeksizin, ‘UFRS 3’ kapsamında yapılmakta olan çalışmaların sonuçlarının da 30 Haziran 2008 tarihli ara dönem konsolide mali tablolarımızda yer alması yönünde gereken gayret gösterilmektedir’ denildi.

stargazete.com

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin