VAN'DAN BİR ACI HABER DAHA! SEBAHATTİN'İ DE KAYBETTİK

Van'da çarşamba günü meydana gelen Richter ölçeğine göre, 5.6 büyüklüğündeki ikinci depremde konakladıkları otelin enkazında yaşamlarını yitiren DHA muhabirleri Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir'in cansız bedenlerine gece ulaşıldı. Yılmaz ve Emir, bugün toprağa veriliyor.

Google Haberlere Abone ol
VAN'DAN BİR ACI HABER DAHA! SEBAHATTİN'İ DE KAYBETTİK

DHA ACI HABERİ BÖYLE VERDİ:


Bayram Oteli'nin enkazı altında kalan ve günlerden bu yana umutla kurtarılmalarını beklediğimiz arkadaşlarımız Sebahattin Yılmaz ile Cem Emir'i kaybettik. Yurdu yasa boğan Van depreminde enkaz altında kalan Doğan Haber Ajansı'nın göz bebeği muhabirleri Sebahattin Yılmaz ile Cem Emir'in cesetleri çıkarıldı.


DHA Van Bürosu muhabiri Sebahattin Yılmaz ile DHA Diyarbakır Bürosu muhabiri Cem Emir, 23 Ekim'deki 7.2 büyüklüğündeki deprem ile ilgili her türlü gelişmeyi yerinde izlerken, kaldıkları Bayram Oteli'nde haber ve görüntü geçerken, geçen çarşamba günü yıkılan otelde enkaz altında kaldı.


Depremin ardından saatler süren umutlu bekleyiş dün gece hüzünle bitti. İlk andan itibaren zamanla yarışarak kurtarma çalışması başlatan ekipler, depremden üç gün sonra arkadaşlarımızın cansız bedenleri enkaz altından çıkardı. Enkaz başında gözlerini kırpmadan umutla bekleyen DHA yöneticileri, yakınları ve sevenleri o anda yıkıldı. Oysa, dün gün içerisinde cep telefonundan iki kez sinyal alınmış, onun yaşadığı umutları güçlenmişti. Depremden yaklaşık 55 saat sonra arkadaşlarımızın cansız bedenleri enkazdan çıkarılırken, bir kez daha yıkıldık. Beklenen mucize gerçekleşmemişti. Sağ salim kurtulmaları için dua ettiğimiz Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir'i kaybettik.


ENKAZ ALTINDA KALINCAYA KADAR GÖREVLERİNİ YAPTILAR


Sebahattin Yılmaz ile Cem Emir, Kurban Bayramı'nın son günü olan 9 Kasım Çarşamba günü gün boyu deprem bölgesinde bakanların temaslarını ve diğer gelişmeleri izleyip haberlerini geçmişti. Bayram, gün biterken onlar yine görevleri başında saat 20.30 sıralarında 'Barınma yeri', 'güvenli' olarak gördükleri mezarları olan Bayram Oteli'nde günün son haber ve görüntüleri geçerken depreme yakalandı.


Yıkılan oteldeki enkaz altında kalan arkadaşlarımızın kurtarılması için, çeşitli illerden sevk edilen 800'e yakın kurtarma görevlisi, dondurucu soğuk ve kar altında 3 gün boyunca aralıksız çalıştı. Ancak tüm çabalara karşın maalesef onları kurtarmak mümkün olmadı.


CENAZELERİ BUGÜN TOPRAĞA VERİLİYOR


Meslek yaşamlarında hafızalara kazınan haberlere imza atan, ödüller kazanan sevgili arkadaşlarımız Sebahatin Yılmaz'ı memleketi Erzurum'da, Cem Emir'i de Tunceli'de toprağa veriyoruz.


Gurbet GÖKÇE- Feyat ERDEMİR/ VAN, (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin