Vakko, Araplara mı satılıyor?

Dünyaca ünlü markanın satışı ile ilgili görüşmelerin hız kazandığı öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol
Vakko, Araplara mı satılıyor?

Uzun zamandır satışı gündemde olan dünyaca ünlü marka Vakko'nun satışı ile ilgili görüşmelerin hız kazandığı öğrenildi. Geçtiğimiz yıl ağustos ayında danışmanlık sözleşmesi imzalayan şirket, birçok fonun radarına girdi. Edinilen bilgiye göre, özellikle Ortadoğulu fonlar şirketi incelemeye aldı.



Dünyaca ünlü Vakko, satış için gün sayıyor. Dünya gazetesinden Jülide Yiğittürk Gürdamar'ın haberine göre uzun zamandır satışı gündemde olan dünyaca ünlü marka Vakko'nun, satışı ile ilgili görüşmelerin hız kazandığı öğrenildi. Ağustos 2017 yılında Credit Suisse International ile danışmanlık sözleşmesi imzalayan Vakko Tekstil'de satış dahil tüm seçenekler masada. Edilinilen bilgiye göre, hisselerin tamamı veya azınlık hisse satışı ile ilgili olarak potansiyel yatırımcılarla şirket bilgileri paylaşılmaya başlandı.



Özellikle ortadoğulu alıcılar ciddi



Birçok fonun şirkete ilgi gösterdiği öğrenilirken, özellikle Ortadoğu'dan bazı fonların ciddi alıcı olduğu belirtiliyor. 2014 yılında Jaklin Güner'in şirkete CEO olarak atanmasıyla atağa geçen şirketin performansının oldukça iyi olduğunu söyleyen konuya yakın kaynaklar, "Cem Hakko, satış için çok heyecanlı. İştahlı bir alıcı gelmesi durumunda bu satış gerçekleşebilir. Satış ile ilgili 250-300 milyon Euro fiyatlar konuşuluyor. Son günlerde Türkiye'de perakende sektöründe bir alım gerçekleşmedi. Burada ülke konjonktürü baskın çıkacak" dediler.



Kaynaklar, son dönemde ağırlıklı olarak satın alma ve birleşmelerde yaşanan alıcı ve satıcı arasındaki yüksek fiyat dengesizliğinin Vakko'da da geçerli olduğunu işaret ederek, bu denge iyi sağlanırsa sonuca daha hızlı varılabileceğini öngörüyorlar. (Hürriyet)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin