UZANLAR´A EN AZ 38 BİN YIL CEZA

İmarbank´taki vurgunla ilgili soruşturmayı sürdüren Savcı Sait Kunt, fezlekesini hazırladı. Cem Uzan´ın aralarında olmadığı 27 sanığın nitelikli dolandırıcılık ve zimmetten 2 ile 12 yıl arasında hapsi istendi.

Google Haberlere Abone ol
UZANLAR´A EN AZ 38 BİN YIL CEZA

İmarbank'taki yolsuzluk iddialarıyla ilgili soruşturmayı sürdüren Şişli Cumhuriyet Savcısı Sait Kunt, fezlekesini Pazartesi günü hazırladı. Fezleke, prosedür gereğince, "görüldü" onayı için Başsavcılık'a gönderildi. Şişli Cumhuriyet Başsavcısı'nın onayından sonra, fezleke, dava ağır cezalık olduğu için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilecek.

Edinilen bilgilere göre, fezleke 60 sayfa. Ancak 45 sayfası, bugüne kadar başvuran 800 müşteki ile 27 sanığın kimlik bilgilerini içeriyor. Geriye kalan 15 sayfada ise, davanın temelini oluşturan BDDK raporunun özeti yer alıyor.

Fezlekede, 27 sanığın TCK'nın "nitelikli dolandırıcılık" suçunu düzenleyen 504'üncü maddesi gereğince 2 yıldan 5 yıla kadar, "nitelikli zimmet" suçundan 6 yıldan 12 yıla kadar, "suç işlemek için çete kurmak" suçundan da 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi isteniyor.

Bu ceza istemi, 19 bin mağdur için tek tek uygulanabilecek. Fakat, binlerce yıllık hapis istemi, yargılama sonucunda, yine TCK gereğince 36 yılla sınırlı olacak. Öte yandan, fezlekede Cem Uzan'ın yer almadığı öğrenildi. Cem Uzan'ın durumunu, karapara raporunun belirleyeceği öğrenildi.

BDDK'mn, bankalar yeminli murakıplarına hazırlattığı raporda, kayıp para 8 katrilyon 144 trilyon 639 milyar 636 milyon 406 bin 690 lira olarak ifade edilmişti. Zimmet suçunun işlendiği vurgulanarak, "Bu durum çift taraflı kayıt kuralının doğal bir sonucudur" denümişti. Usulsüzlüklerde "GM04" adlı program hazırlanıp kullanılmıştı.

Uzanlar'ın Demirci köy arsaları icradan satılacak
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan ve Hakan Uzan'ın, Rumeli Telekom, Telsim, Star Digital, Unitel Telefon ve Aktif Kablo firmaları için Demirbank'tan kullanılan toplam 161 trilyon liralık krediye şahsi teminat vermesi, ancak borcun ödenmemesi üzerine icra takibi başlatıldı. Demirbank'ın tüm borç ve alacağım devralan Bayındırbank, İstanbul 14'üncü icra Dairesi'ne başvurarak, sözkonusu 161 trilyonluk kredi için Cem Cengiz Uzan'ın Sarıyer Demirciköy'deki 47 dönüm arazisini 11 trilyon bedelle, Hakan Uzan'ın da abisi Cem'e komşu olan 45 dönüm arazisini 10 trilyon bedelle ipotek ettirdiğini belirtti ve icradan satışını istedi. Satışı istenen taşınmazlar için icra dairesi öncelikle değer tespiti yapacak. Ardından da satış günü belirlenecek ve sözkonusu taşınmazlar ihale usulü satılacak. Uzanların arsaları 1991'de aldığı öğrenildi.Vatan

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin