UZAN´IN KAYIP SİLAHINI VATAN ORTAYA ÇIKARDI

Vatan gazetesi son dönemdeki atak haberciliğini bugün de sürdürdü. Günün en güzel manşetini atan Vatan, Cem Uzan´ın Türkiye´de satışı yasak olan Calicio marka tabancasını, savcılığına başvurarak kaybettiğini bidirdiğini ortaya çıkardı.

Google Haberlere Abone ol
UZAN´IN KAYIP SİLAHINI VATAN ORTAYA ÇIKARDI

ESRARENGİZ SİLAH

Cem Uzan birden bire savcılığa başvurup Rus mafyasının da gözdesi Calico tabancasını iki yıl önce kaybettiğini bildirdi



İmar Bankası soruşturması yüzünden ailesiyle birlikte zor günler yaşayan Cem Cengiz Uzan'nın başı şimdi de kaybolan silahıyla dertte. Uzan, avukatları aracılığıyla Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı'na başvurarak sahibi olduğu birçok ruhsatlı silahtan biri olan, Calico marka, 9 mm çaplı 1006930 seri numaralı tabancasını kaybettiğini bildirdi. Avukat Fatih Savaş tarafından savcılığa sunulan dilekçede, sözkonusu tabancanın 2001 yılı içerisinde, Uzan'rn daha önce ikamet etmekte olduğu Yeniköy Köybaşı Caddesi No 26'daki adresinden taşınırken kaybolduğu ileri sürüldü. Dilekçede, özellikleri belirtilen tabancanın kaybolduğunun ise yeni fark edildiği iddia edildi. Ayrıca, Uzan'ın yeni adresi de Sarıyer Maden Mahallesi Rumelifener Yolu Caddesi Yeni Dostlar Sitesi No: 32/C olarak belirtildi.



Olaya karışmışsa başı ağrıyabilir


Hukukçular, Cem Uzan'ın, silahının kaybolmasını 2 yıl sonra savcılığa bildirmesinin "manidar" olduğunu düşünüyor. Dilekçesi Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı tarafından işleme konulan Uzan'ın, kayıp olduğunu ileri sürdüğü silahının 2 yıllık sürede herhangi bir olaya karışmış olabileceğini belirten hukukçular, "İşte asıl o zaman Cem Uzan'ın başı ağrır. Ama silah bu sürede hiçbir olayda kullanılmamışsa sahibi açısından bir sorun olmaz" dedi. Hukukçular, savcılığın Uzan'nın dilekçesini işleme koymasının hukuki açıdan bir sakıncası olmadığını da söyledi. Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı'nın yapacağı soruşturmanın ardından, Uzan'ın kayıp silahının herhangi bir olayda kullanılıp kullanılmadığı anlaşılacak.



Hollywood'un ve mafyanın gözdesi


Süper saldırı silahı olarak nitelendirilen Calico'nun en önemli özelliği, "tabanca" sınıfına girmesine rağmen, mini makineli tüfek olarak kullanılabilmesi. Tam otomatik bir silah olan Calico, küçük yapısına ve hafifliğine rağmen, 50 ve 100'lük şarjörleri ve dakikada 750 mermi atabilme özelliğiyle dikkat çekiyor. Klasik tabancaların aksine şarjörü silahın tepesine monte ediliyor. Amerikan California Instument Company tarafından üretilen Calico, başlangıçta polis ve silahlı kuvvetlerin özel harekat timleri için tasarlandı. Ancak Rusya ve Güney Amerika ile Afrika'daki birkaç ülkenin orduları dışında pek ilgi görmedi. Ama seri olması ve yüksek isabet oranı nedeniyle Amerikan mafyasının en popüler silahı haline geldi. Hollywood'un aksiyon filmlerinde de oldukça saygın bir yer edindi.



Susurluk'la tanıdık


Calico'nun adı Türkiye'de ilk kez Susurluk skandalıyla duyuldu. Dönemin gazeteleri, kazanın ardından otomobilin bagajında Calico M-950 marka silahın bulunduğunu, ancak Bucak'ın korumaları tarafından kaçırıldığını yazdı. Calico'nun Türkiye'ye ithali Susurluk'tan 6 ay önce 1997 yılında yasaklanmıştı. Bu tarihten önce ise Türkiye'de toplam 17 kişiye Calico ruhsatı verilmişti. Özel harekat dairesinin elinde bile bu silahtan bulunmuyor. Dünyanın birçok ülkesinde, İngiltere ve Amerika'nın bazı eyaletlerinde ise "tüfek" sınıfına sokulduğundan sivillere satışına izin verilmiyor.



VATAN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin