'Üvey Evlat' belgeseli izleyiciyle buluşuyor!

Tuluhan Tekelioğlu'nun yeni belgeseli 'Üvey Evlat' izleyiciyle buluşacak.

Google Haberlere Abone ol
'Üvey Evlat' belgeseli izleyiciyle buluşuyor!

Beylikdüzü Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde galası yapılan Üvey Evlat belgeselin halk gösterimi 16 Haziran Perşembe saat 20.00’da "Şişli Nâzım Hikmet Kültür Merkezi"nde yapılacak. Gösterildiği ilk gün büyük ilgi gören, gerek sosyal medyada gerekse yazılı basında  kendinden söz ettiren belgesel için bir gösterim de "Şişli Nâzım Hikmet Kültür Merkezi"nin ev sahipliğinde gerçekleşecek.



'Üvey Evlat' belgeseli izleyiciyle buluşuyor!



Tuluhan Tekelioğlu’nun yeni belgeseli "Üvey Evlat", Türkiye’nin hayat damarlarının nasıl tıkandığının bir tanıklığı. Tarih boyunca her dönem, siyasi erkin "Üvey Evlat" olarak gördüğü sanatçılar, “Gezi” sonrası daha da acımasız bir baskıyla kuşatıldılar. Bu haksız kuşatma karşısında kimileri teslim olmayı seçti, kimileri ise kendi olmayı! "Üvey Evlat", teslim olmamayı, özgürlüğü ve “vicdanın” sanatını seçen sanatçıların onurlu direnişini gözler önüne seriyor.



 





Genco Erkal (oyuncu), Zülfü Livaneli (müzisyen, yazar), Ahmet Ümit (yazar), Fazıl Say (Besteci, piyanist), Şebnem Sönmez (oyuncu), Müjdat Gezen (oyuncu), Levent Üzümcü (oyuncu) Mustafa Alabora ( oyuncu), Mehmet Aksoy (heykeltraş), Sunay Akın (anlatıcı), Metin Uca (anlatıcı), Barış Atay (oyuncu), Güvenç Dağüstün ( opera sanatçısı), Defne Halman (oyuncu), Orçun Sünear ( müzisyen), Arda Aktar (opera sanatçısı) gibi sanatın her alanından değerli isimlerin bir araya geldiği bir ilk belgesel olarak da dikkati çeken filmde yer alan diğer isimler ise Yılmaz Büyükerşen (Eskişehir Büyükşehir Belediye başkanı), Ertuğrul Günay (Eski Kültür ve Turizm Bakanı) ve Ceren Çıplak (Gazeteci).  



Yapımcı ve yönetmenliğini Tuluhan Tekelioğlu’nun üstlendiği belgeselin  kurgusunu Balkan Tekelioğlu yaptı. Kamera, görsel yönetmen Ethem Tosun, Yapım koordinatörü Neyran Günüçer, İkinci kamera Uluç Özcü, fotoğraflar Reha Arcan imzalı. Fazıl Say, Grup Yorum, Ege, Sattas Grubu müzikleriyle katkıda bulundu. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun desteği ve katkısıyla gerçekleşen "Üvey Evlat" belgeselinin ikinci gösterimi 16 Haziran Perşembe saat 20.00’da Şişli Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nde yapılacak. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin