Usta sanatçı Ali Tekintüre hayatını kaybetti

67 yaşındaki usta sanatçı Ali Tekintüre bu sabah tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu.

Google Haberlere Abone ol
Usta sanatçı Ali Tekintüre hayatını kaybetti

‘Senden Vazgeçmem’, ‘Seni Yakacaklar’, ‘Benim İçin Üzülme’, ‘Hangimiz Sevmedik’, ‘Tanrım Beni Baştan Yarat’, ‘Dilek Taşı’, ‘Sürünüyorum’ gibi şarkıların söz yazarı Ali Tekintüre, uzun süredir kanser tedavisi görüyordu. Bir süredir yoğun bakım ünitesinde yatan Ali Tekintüre bu sabah hayata gözlerini yumdu.



'Çok değerli bir ozanı kaybettik'



Ali Tekintüre’nin 40 yıllık dostu Ahmet Selçuk İlkan, dostunun kaybının ardından duygularını şöyle ifade etti: “Ülkenin şarkılarının haritasını beraber çizdik. Birlikte yazdık çalıştık. güzel şarkılar ülkeye kazandırdık. Şair olarak yazar olarak yol arkadaşımdı. Gönül arkadaşımdı. Hayatta birbirimize inandığımız dostumdu. Ne yazık ki kaybettik. En son bir ay önce görüştüğümüzde hep tekrar MESAM Yönetim Kurulu masasına dönmek istiyordu. Haklarımızı aramak adına. Beraber koştuk. Sağlığına kavuşup yine telif hakları konusunda mücadele etmek istiyordu. Günümüzdeki şarkıların eleştirisini yapıyordu. Elleri kalbe götüren şarkılar yazmamızı istiyordu. Bu ülkede daha güzel şarkılara layık olduğunu söylerdi. Ne yazık ki kaybettik, ülkemizin çok değerli ozanını kaybettik. Değeri sağlığında bilinenlerden değildi. Daha önceki sanatçılar gibi. Maalesef ardından göz yaşları dökerek, kendi acımızı dindirmeye çalışacağız.”



'Arabesk'in gerçek starıydı'



Istanbul Arabesque Project’ten Barbaros Akbulut, Tekintüre için arabeskin “Gerçek Star’ıydı” derken, “Cumhuriyet tarihinin en büyük şairlerinden biriydi. Acılarımızı, mutluluklarımızı, aşklarımızı mısralara döken, bizim müzikal yaşantımızda, şarkılarımızda, ilerlediğimiz yolda, tüm tecrübesiyle bize yol açan, gösteren, çok sevdiğimiz çok büyük bir ağabeyimizdi. Çok çok üzgünüz. Ali Tekintüre’nin mütevaziliğinin, samimiyetinin, insaniyetinin ve sanatçı kişiliğinin tüm müzisyenlere ders olmasını isteriz. Bizim için öyle. Saygıyla önünde eğiliyoruz. Nurlar içinde yatsın” açıklamasını yaptı.



Bundan 2 yıl önce Evrensel’e konuşan Ali Tekintüre, efsaneleşmiş şarkılarının hikayelerini şöyle anlatmıştı:



Hangimiz Sevmedik: Şarkıyı Umut Kurt çok güzel söylemiş. Sayelerinde şarkı tekrar gündeme geldi. Galatasaraylıyım ama şarkı Demba Ba'ya yakışmıştı. O şarkıda “Herkesin acısı sevgisi kadar” diye bir dize var. Bu hakikaten çok iyi söylenmiş bir söz ve benim olduğu için de seviniyorum.



Tanrım Beni Baştan Yarat: O güne kadar kimsenin söylemediği bir şeydi bu. Reenkarnasyon meselesinin bile bilinmediği bir dönemdi. Her insanın yeni baştan yaratılmak istediği anlar olur. Şarkıyla ilgili çok güzel dönüşler de aldım. Engelli bir dinleyicinin bu şarkı için bana teşekkür ettiğini hatırlıyorum. Çok etkilenmiştim.



Dilek Taşı: Bu benim ender yazdığım ısmarlama şarkılardan biriydi. Arkadaşım Mesut Poyraz'la beraber yazdık şarkıyı. İsmi belirlenmişti. İçinde dilek taşı ifadesi geçen bir şarkı istediler, yazdık.



Ali Tekintüre, hayat hikayesini, müzikal serüvenini Müzik Dergisi’ne anlatmıştı.





Seni Yakacaklar: Yenikapı'da Gar Gazinosu vardı. Oraya giderken bir cadde var. Tam caddedeyken şarkının sözleri belirdi kafamda. Orada, caddede yazdım şarkıyı.



Sürünüyorum: Amatörlük yıllarında yazdığım bir şarkıydı. Aslında söz ile müzik arasında ciddi bir uyumsuzluk vardır o şarkıda. Ama tuttu. Gülden Karaböcek güzel seslendirmişti.



Baharı Bekleyen Kumrular Gibi: Bu şarkıyı 17-18 yaşlarındayken yazmıştım. 11 yaşından beri kendimce yazıyordum. Bu hit olan ilk şarkılarımdan biri oldu. (Sözcü)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin