Usta şair yoğun bakımda!

Türk sanat müziği sanatçısı Onur Akay, usta şair Cemal Safi’nin yoğun bakımda yaşam mücadelesi verdiğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Usta şair yoğun bakımda!

Orhan Gencebay’ın 40 şarkısının söz yazarı olan usta şair Cemal Safi’nin, bir haftadır yoğun bakımda yaşam mücadelesi verdiği öğrenildi. Safi’nin yoğun bakıma kaldırıldığını, magazin camiasında felaket tellalı olarak anılan ses sanatçısı Onur Akay, Instagram adresinden duyurdu.



Ünlü şairin sağlık durumu hakkında bilgi veren Akay, “1990 yılında Rüyalarım Olmasa ve 1991 yılında Vurgun adlı eserlerin söz yazarı olarak, iki yıl üst üste yılın şairi seçilen yaşayan en değerli şairlerimizden Cemal Safi, bir haftadır yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor. KOAH hastası olan hocamızın durumu çok ağır! Beyne pıhtı atması sebebi ile beyinde ödem oluştu ve İzmir’de Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi yoğun bakım servisinde yatıyor. Ne olur dualarınızı eksik etmeyin! 2 şarkımın söz yazarı olan usta şaire acil şifalar diliyorum. 90’lı yıllarda çekilen bu fotoğrafta, merhum şair Bahri Sohtorik, Cemal Safi, merhum şair Halil Soyuer ve yeni kaybettiğimiz kanun üstadı Coşkun Erdem’le, ses yarışmasında jüri üyeliği yapmıştık.” ifadelerini kullanarak, usta şairle çekilmiş bir fotoğrafını paylaştı.



CEMAL SAFİ KİMDİR?



1938 yılında Samsun’da dünyaya gelen usta şair Cemal Safi, 1993 yılına kadaɾ yazdığı şiiɾleɾi Vuɾgun adlı ilk kitabında yayınladı. İkinci şiir kitabı ise Sende Kalmış ismi ile yayınlandı. Şairin bugüne kadar 40 tanesi Orhan Gencebay tarafından olmak üzere, Zekai Tunca, Selçuk Tekay, Onur Akay ve Candan Erçetin gibi çok sayıda sanatçı ve besteci tarafından 150 civarında şiiri bestelendi. Eserleri ise Zeki Müren, Bülent Ersoy, Muazzez Abacı gibi çok sayıda usta yorumcu tarafından okundu. Türk Dil Kurumu tarafından Türkçeyi en etkin ve güzel kullanan şair olarak ödüllendirilen Safi, Eminescu madalyası başta olmak üzere, defalarca Hürriyet'in Altın Kelebek, Milliyet'in Yılın En Sevilen Şarkıları birincilik ödülleri ile, TRT'nin Yılın Şairi gibi sayısız ödüle lâyık görüldü.



 

 


Etiketler yoğun bakım
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin