Usta oyuncuya veda! Zeki Alasya son yolculuğuna uğurlandı!

Türk sinema ve tiyatrosunun usta ismi toprağa verildi.

Google Haberlere Abone ol
Usta oyuncuya veda! Zeki Alasya son yolculuğuna uğurlandı!

Karaciğer hastalığı dolayısıyla 22 Nisan'dan beri tedavi gördüğü hastanede Cuma günü vefat eden tiyatro ve sinema sanatçısı Zeki Alasya, son yolculuğuna uğurlandı.



Levent Camisi'nde öğle vakti düzenlenen cenaze töreninde, Zeki Alasya'nın eşi Jülide Atak, kızı Zeynep Alasya ve eski eşi Oya Mella taziyeleri kabul etti. 



Cenaze törenine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP genel başkan yardımcıları Akif Hamzaçebi ve Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, HDP milletvekili adayı Celal Doğan'ın yanı sıra, Kadir İnanır, Tarık Akan, Melek Baykal, Edip Akbayram, Orhan Gencebay ve eşi Sevim Emre, Metin Akpınar, Müjdat Gezen, Nuri Alço, Yonca Evcimik, Halit Kıvanç, Alişan, Çağla Şıkel, Kubat, Zafer Ergin, Şevket Çoruh, Özgür Ozan ve Nevra Serezli gibi isimler katıldı.  



Bu arada, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in aralarında bulunduğu pek çok kişi cenazeye çelenk gönderdi.



Alasya'nın tabutunun üzerine daha önce giydiği Fenerbahçe forması serildi, kenarlarına üzerine "Sevgili Zeki ağabey, seni unutmayacağız", "Sevgili Zeki Alasya güle güle" yazılı kağıtlar iliştirildi.



Ayrıca Beşiktaş Belediyesi'nce caminin girişine, Alasya'nın dev fotoğrafının bulunduğu pankart asıldı.



Alasya'nın cenazesi, kızı Zeynep Alasya'nın da saf tuttuğu cenaze namazı sonrasında alkışlar eşliğinde cenaze aracına taşındı. 



Zeki Alasya'nın cenazesi daha sonra götürüldüğü Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.



Kemal Kılıçdaroğlu



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tiyatro ve sinema sanatçısı Zeki Alasya'nın vefatına ilişkin, "Onunla güldük, onunla ağladık. Kaybı gerçekten çok derin. Sanat dünyasının başı sağ olsun, hepimizin başı sağ olsun. Böyle değerler az yetişiyor. Üzgünüz, ailesine, sanat dünyasına başsağlığı diliyoruz" dedi.



Orhan Gencebay



Sanatçı Orhan Gencebay da çok iyi bir insanı ve değerli bir sanatçıyı kaybettiklerini dile getirerek, "Görevini layıkıyla yaptı. Bizim dünyada görevimiz bu biliyorsunuz. O da bu görevi çok iyi yaptı. Başımız sağ olsun. Bütün sanatseverlerin başı sağ olsun. Öncelikle ailesine Allah sabırlar versin" değerlendirmesinde bulundu. 



Kadir İnanır



Kadir İnanır da şimdi Zeki Alasya için dini görevlerini yapacaklarını belirterek, "Siz onu görüntüleyin. Daha sonra Zeki Alasya ile ilgili uzun uzun konuşabiliriz. Burada bu kadar" dedi. 



Türker İnanoğlu



Yapımcı, film yönetmeni Türker İnanoğlu ise "Zeki Bey çok yakın dostumdu. Türk sineması ve tiyatrosunun gelmiş geçmiş en büyük sanatçılarından biriydi. Onu kaybetmekle ülke çok şey kaybetti ancak ülkemiz insanları onu hiçbir zaman unutmayacaktır, buna eminim. Allah rahmet eylesin" şeklinde konuştu. 



Nevra Serezli



Sinema ve tiyatro sanatçısı Nevra Serezli de söyleyecek hiçbir şey bulamadığını belirterek, "Buraya yakışmıyor. Çok acı bir şey. Ona konduramıyoruz böyle bir şeyi. Çok üzgünüm"  ifadelerini kullandı. 



Alişan



Şarkıcı Alişan ise Zeki Alasya'nın vefatı nedeniyle çok üzgün olduğunu dile getirerek, "dev bir oyuncuyu, insanı" kaybettiklerini kaydetti. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin