Usta gazeteciden Rıdvan Akar yorumu: 'Klasik numaralar bunlar'

Tuğrul Eryılmaz katıldığı radyo programında Rıdvan Akar'ın CNN Türk'ten çıkartılışına dair konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Usta gazeteciden Rıdvan Akar yorumu: 'Klasik numaralar bunlar'

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin 'basın özgürlüğü' ödülünü alan gazeteci Tuğrul Eryılmaz, RS FM'de "Atilla Güner'le Akşam Postası" programına konuk oldu.



Eryılmaz, programda Rıdvan Akar'ın CNN TÜRK'ten çıkarılmasına tepki göstererek, "Bu nasıl olur. Hayatında muhabirlik yapmayan köşe yazarına, yorumcuya büyük paralar verip, başarılı gazeteciyi atıyorlar. Tasarruf edeceksen onlardan at, 3-4 köşe yazarını at" yorumunda bulundu.



Tuğrul Eryılmaz, Atilla Güner'in sorularına şu yanıtları verdi:



Rıdvan Akar’ın işten atıldığını duyana kadar iyiydim aslında. İyi güzel haberler vermeye hazırlanıyordum pozitif cümleler kuracaktım ama Rıdvan Akar’ın işten atıldığını öğrendim.Şaşırdım kaldım resmen. Yaptığı çok güzel işler vardı. Rıdvan benim  saygı duyduğum bir meslektaşım.



Maliyetler yüksek diyorlarmış. Klasik numaralar bunlar. Eskiden gazetenin kağıdını azaltırlardı ya da ulaşımda tasarruf yapılırdı şimdi tasarruftan anladıkları işten çıkartmak. Eskiden yaşadıklarımız iyi günlermiş.



Gazete ya da televizyon olarak iyi bir iş istiyorsan biraz para harcanacak. İnsanlar da sanıyor ki çok yüksek miktarda paralar kazanıyoruz. Bizim gibi insanlara böyle büyük para verilmiyor. O büyük paraları kimler alıyorsa onlarla konuşsunlar bu meseleleri. Akademisyenler ya da hayatında muhabirlik yapmamış gazetecilik nedir bilmiyor ama o paraları onlar alıyor. Atacaksan, onlardan at, 3-4 köşe yazarını at. Acısını bize yaşatıyorlar. Sadece bu yüzden köşe yazarı düşmanı oldum. Çöp toplayan adama köpekler saldırır. Ben anlamazdım onun ne olduğunu, bizim yemeklerimizi çalıyor diye saldırırmış köpekler. Geldiğimiz nokta budur.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin