'Ünlülerin sporla ilgilenmesi teşvik edici'

Ünlülerin spor eğitmeni Serdar Yasık, farklı egzersiz yöntemleriyle ilgili önemli bilgiler aktardı...

Google Haberlere Abone ol
'Ünlülerin sporla ilgilenmesi teşvik edici'

Studio Moveon'un kurucusu ve kişisel antrenör Serdar Yasık, uyguladığı farklı tekniklerle kısa sürede fazla kilolardan kurtulma yöntemlerini sıraladı... Yasık, ayrıca beslenme üzerine de dikkat çeken tavsiyelerde bulundu.



 



Yaz sezonunun son çeyreğindeyiz ve sezon öncesi fazla  kilolardan kurtulmak için yoğun bir egzersiz ve diyet programına girdi çoğumuz. Özellikle de yaz aylarında yapılan bu hızlandırılmış egzersiz programlarını doğru buluyor musunuz?



Doğru olan kısımları da var, yanlış olan kısımları da var. Sonuç olarak herkes sporcu değil. Yani bir müsabakaya katılmayacaklar sonuçta. Dolayısıyla kış boyunca spor yapma imkanları olmayabilir. İşleri çok yoğun olabilir. Elbette bir spor salonuna üye olup ömür boyu spor yapılmasını öneriyoruz. Ama bikini vücudu için ya da düğün öncesi hazırlıklarda kısa dönem programları tavsiye ediyorum aslında. Benim de uygulamaya çalıştığım şeyler bunlar. Bir amaç uğruna çalışmak hem spor koçunu hem de öğrenciyi motive eder. Baktığınızda 1 ay sonunda 3 ayda alabileceğiniz sonucu alabilirsiniz. Tabii bunun yanında beslenmeye de dikkat edilmesi gerekiyor.



Peki öğrencilerinize beslenmeyle ilgili de tavsiyelerde bulunuyor musunuz?



Tabii ki. Bir diyetisyen ya da beslenme uzmanı olmadığım için sadece önerilerde bulunuyorum. Doğrusu da bu zaten. Ancak tek taraflı beslenmeyle yapılan diyetleri de doğru bulmuyorum. Fakat hayvansal gıdaların bize zarar verdiğini düşünüyorum.



Et ve et ürünleri, tereyağ için yıllardır benzer uyarılar da yapılıyor aslında…



Sadece o gıdalar değil. Buna süt, yoğurt ve peynir gibi ürünler de dahil. Yani hayvansal gıdaların tümü…



'Ünlülerin sporla ilgilenmesi teşvik edici'



Süt ve yoğurtta mı buna dahil yani?



Yıllardır bu gıdaların tüketilmesi gerektiğine dikkat çekiliyor ama tecrübeyle birlikte bu besinlerin aslında insan vücuduna zarar verdiğini gördüm.



Ne gibi zararları var?



Bunun birçok nedeni var aslında. Hayvansal gıdaların ph dereceleri bizim kan değerlerimizden düşük aslında ve birçok insanda intolere etkisi yaratabiliyor bu besinler. Yani vücudumuzun sindirmekte zorlandığı besinler bunlar. Örneğin bir şey yediğinizde onun size yaramadığını ve midenizi şişirdiğini fark edersiniz. İşte bunlardan bahsediyorum. Bu kişiye göre farklılıkta gösterebilir elbette. Yaptırdığımız spor da öyle. Siz üzerinizde denemelisiniz bazı şeyleri. Ancak birçok öğrencimde hayvansal gıdaları kestiğimde şişkinliğinin azaldığını gördüm. Mayalı yiyecekler bize göre değil aslında.



Peki öğrencileriniz için ne gibi spor teknikleri uyguluyorsunuz? Klasik yöntemlerden farklı olarak ne gibi uygulamalar var?



Daha çok kendi vücut ağırlıklarıyla çalıştırıyorum. Ağırlık kullanmadan antrenman yaptırıyorum. Ama hiçbir antrenman için yanlış veya doğru gibi bir ifade kullanamam. Bir mantığı olduğu sürece antrenman programlaması doğrudur. Bir de beslenmede olduğu gibi tamamen kişisel bir program uyguluyorum. Örneğin kişinin dik durmaya ihtiyacı vardır, sırt kasları kuvvetsizdir ona özel hareketler yaptırıyorum. Ya da esnemeye ihtiyacı vardır… Bazen öğrencilerimle 1 saat boyunca esneme çalışmaları yapabiliyorum. Tabii ki bir hedef uğruna gelen öğrencilerimde ya da sağlık için gelenlerde daha farklı yöntemler uyguluyorum. Biraz kalıpların dışına çıkarak farklı açılar kullanıyorum.



'Ünlülerin sporla ilgilenmesi teşvik edici' - Resim : 2



Bu şekilde daha mı hızlı sonuç alınıyor peki?



Kesinlikle öyle…



Kişi size ilk geldiğinde hangi yöntemle başlıyorsunuz programa?



İlk önce onu tanımak için bir antrenman yaptırıyorum. Neyi yapabiliyor, neyi yapamıyor, vücudu neye alışkın, hangi harekette veya açıda zorlanıyor buna bakıyorum. Güçlü olduğu bölgeye değil, güçsüz olduğu bölgeye yoğunlaşıyorum. Bu nedenle de öğrencilerimle sürekli kavga ediyorum. (Gülüyor) Ama aslında onları zorlamıyorum, sadece zayıf olduğu bölgeleri güçlendiriyorum. Bu da onların gelişimini hızlandırıyor.



Peki siz kaç yıldır sporun içindesiniz?



8-10 yaş liginde oynamış biriyim ben. Basketbol Antrenörlüğü mezunuyum. Ara ara seminerlere katılıyorum. Bununla ilgili de biraz daha kendi sistemimi yaratmaya çalışıyorum.



Türkiye’de sizden başka bu teknikleri uygulayan eğitmenler var mı?



Evet, birkaç kişi daha var… Ancak sayıları çok az. Çünkü kalıplarının dışına pek çıkmıyorlar…



'Ünlülerin sporla ilgilenmesi teşvik edici' - Resim : 3



Son olarak Eliz Sakuçoğlu ve Deniz Akkaya gibi ünlü isimlere koçluk yapmış bir isimsiniz... Sanat ve medya dünyasından da sporla profesyonel olarak ilgilenen de birçok isim var... Ebru Şallı ve Ece Vahapoğlu gibi... Bu isimlerin uyguladıkları tekniklerle ilgili neler söyleyeceksiniz?



Şu an Eliz Sakuçoğlu'yla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ancak Deniz Akkaya'ya koçluk yapmadım. Akkaya'ya yine Studio Moveon'da başka bir arkadaşım koçluk yapıyordu.



Ünlü isimlerin sporla yoğun bir şekilde ilgilenmesi ise çok önemli ve teşvik edici. İnsanların spora olan ilgisi artıyor bu şekilde. Sporun bu denli ilgi görmesi, tanınmış isimlerin spora önem vermelerinden kaynaklanıyor belki de... Öte yandan hiçbir antrenman programına, antrenmanı yaptıran kişiyle konuşmadığınız sürece doğru ya da yanlış diyemezsiniz. Öncelikle size bunun mantığını anlatması gerekir. Dolayısıyla bununla ilgili bir yorumda bulunmam doğru olmaz.



 



 



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin