Ünlüler Twitter'da canlı yayına geçti

Twitter’ın resmen kullanıma sunduğu ve kullanıcılara cep telefonu aracılığıyla canlı yayın deneyimi yaşatan Periscope, Türkiye’de de ilgi gördü.

Google Haberlere Abone ol
Ünlüler Twitter'da canlı yayına geçti

Geçtiğimiz günlerde Twitter'ın resmen kullanıcıların hizmetine sunduğu canlı yayın uygulaması Periscope, tüm dünyada kısa sürede büyük ilgi gördü. Kullanıcıların bulundukları yerden telefonları aracılığıyla canlı yayın yapmasını sağlayan uygulama, dünyanın bir başka ucunda neler yaşandığını, o kullanıcının gözünden deneyimleme imkanı sunuyor. Bu ilginç deneyimi, uygulamayı yaratan ekip 'Bir resim bin kelimeye değer olabilir, ancak canlı bir video seni alıp anında o yere götürüp çevreyi gösterebilir' olarak açıklıyor. Canlı yayını izleyen kullanıcılar, anında gönderebildikleri mesajlarla düşünce ve sorularını yayını yapan kullanıcıya iletebiliyor, kalp ikonuna tıklayarak beğenilerini sunabiliyor.



CEM YILMAZ'IN YENİ FİLM PROJESİ CANLI YAYINDA



Periscope'ı ilk kullanan isimlerden biri ünlü komedyen Cem Yılmaz oldu. Yeni film projesi için yaptığı toplantı sonrasında Periscope'a bağlanan Yılmaz, o anları milyonlarla paylaştı. 'Aman notlar görünmesin' diyerek toplantı notlarının görünmemesine özen gösteren Yılmaz, ofisini de hayranlarına tanıttı. Cem Yılmaz'ın canlı yayınını yakalayan Türkiyeli kullanıcılar da şaşkınlıklarını yazdıkları mesajlarda saklayamadılar. Cem Yılmaz bu yayınıyla Periscope'da 57.930 takipçi sayısına ulaştı ve 58.815 beğeni aldı.



DİZİ SETİNDEN CANLI YAYIN



Sosyal medyayı yakından takip eden Demet Akalın da Periscope'a çabuk ısındı. Periscope aracılığıyla takipçilerine ulaşan Akalın, yayını öncesi Twitter'da da duyuru yapıyor. Bu yayınlarıyla Periscope'da 16.301 takipçi sayısına ulaşan Akalın, 296.633 beğeni topladı. Erol Köse ise müzik dünyasına yönelik açıklamalarını artık canlı yayında Periscope'da yapıyor. Periscope, dizi setlerine de girdi. Gönül İşleri dizisinin yakışıklı oyuncusu Pamir Pekin, Periscope aracılığıyla dizinin hayranlarına büyük bir sürpriz yaptı. Dizi setinden canlı yayın yapan Pekin, takipçilerinden gelen soruları oyuncu arkadaşı Can Yaman ile birlikte cevapladı.

 

İşte Periscope kullanmaya başlayan ünlülerden birkaçı:



Tuba Ünsal, Oğuzhan Koç, Gökhan Türkmen, İrem Derici, Işın Karaca, Murat Dalkılıç, Ömür Gedik, Yonca Evcimik.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin