Ünlü oyuncuya alkollü araç kullanmaktan hapis cezası!

Oyuncu Göktay Tosun, alkollü araç kullanmaktan hapis cezasına çarptırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Ünlü oyuncuya alkollü araç kullanmaktan hapis cezası!

Alkollü araç kullandığı gerekçesiyle yargılandığı davada, "Ben de istemezdim bu şekilde araç kullanmak ama taksi paramız kalmamıştı" şekline savunma yapan oyuncu Göktay Tosun 25 gün hapis cezasına çarptırıldı.



Tosun'un cezası kişilik özellikleri ile duruşmadaki tutum ve davranışları göz önüne alınarak bir daha suç işlemeyeceğine kanaat getirildiği gerekçesiyle mahkeme tarafından ertelendi.



Oyuncu Göktay Tosun alkollü araç kullandığı gerekçesiyle 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada 25 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, oyuncu Tosun'un kişilik özellikleri ile duruşmadaki tutum ve davranışlarını göz önüne alarak verdiği cezayı erteledi.



"BU ŞEKİLDE KULLANMAK İSTEMEZDİM AMA TAKSİ PARAMIZ KALMAMIŞTI"



Anadolu 48. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk duruşmasına tutuksuz sanık Göktay Tosun katıldı. "Alkol veya Uyuşturucu Maddenin Etkisi Altındayken Araç Kullanma" suçundan hakim karşısına çıkan Tosun, savunma yaptı. Sanığın savunması öncesi mahkeme hakimi Tosun'a, "Alkollü araç mı kullandınız mı?" diye sordu. Hakimin bu sorusu üzerine Tosun, "Maalesef. Olay tarihinde alkollü araç kullandığım doğrudur, üzgünüm ve pişmanım. Ben de istemezdim bu şekilde araç kullanmak ama taksi paramız kalmamıştı" dedi.



25 GÜN HAPİS CEZASI



Mahkeme, sanık Tosun'un olay günü 1,29 promil alkollü şeklinde araç kullanırken yakalandığını ve Karayolları Trafik Kanunu'na göre 1.00 promili geçen alkol miktarının güvenli araç kullanmaya engel teşkil ettiğini belirtti. Bu nedenle sanığın "Alkol veya Uyuşturucu Maddenin Etkisi Altındayken Araç Kullanma" suçunu işlediğini belirten mahkeme Tosun'un 25 gün hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Göktay Tosun'un cezası, kişilik özellikleri ile duruşmadaki tutum ve davranışları göz önüne alınarak bir daha suç işlemeyeceğine kanaat getirildiği gerekçesiyle mahkeme tarafından ertelendi.



İDDİANAMEDEN



Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 34 yaşındaki oyuncu Göktay Tosun'un kullandığı aracın 4 Şubat 2016 günü gece saatlerinde seyir halindeyken Üsküdar'da trafik ekipleri tarafından durdurulduğu belirtildi. Ekipler tarafından alkol kontrolü yapılan Tosun'un 1,29 promil alkollü olduğunun tespit edildiği ve şüphelinin alınan savunmasında suçlamayı kabul ettiği anlatıldı. Tosun hakkında "Alkol veya Uyuşturucu Maddenin Etkisi Altındayken Araç Kullanma" suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin