Ünlü oyuncunun o açıklamaları itiraf mı suçlama mı?

Asuman Dabak, Türk sinemasının alkol ve uyuşturucu üzerine kurulmuş olduğunu iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
Ünlü oyuncunun o açıklamaları itiraf mı suçlama mı?

Ünlü oyuncu Asuman Dabak, katıldığı bir toplantıda, “Set ortamlarında inanılmaz boyutta uyuşturucu kullanıldığını”, “Türk sinemasının alkol ve uyuşturucu üzerine kurulmuş olduğunu” iddia etti. Hürriyet yazarı Cengiz Semercioğlu, Dabak'ın sözlerini köşesinde değerlendirdi.



Cengiz SEMERCİOĞLU / HÜRRİYET



İtiraf mı suçlama mı?..



Asuman Dabak bağımlılıkla ilgili katıldığı bir söyleşide “Set ortamlarında inanılmaz boyutta uyuşturucu kullanıldığını” söyledi. Daha da ileri giderek; “Türk sinemasının alkol ve uyuşturucu üzerine kurulmuş olduğunu” iddia etti. “Setlere ne olacak canım herkes kullanıyor mantığı hakim” dedi.

İtiraf mı, suçlama mı tüm bu açıklamalar?

Asuman Dabak gibi yıllardır setlerde olan, üç tane oyunculuk atölyesi bulunan usta bir ismin bunları uyduracak hali yok. Ama bu açıklamalarıyla herkesi, koca bir sektörü zan altında bıraktığı açık.

Hele şu sözleriyle meslektaşlarının üzerine gitmesi doğru değil: “Bugün ünlü bir sanatçı uyuşturucudan ceza alıp kısa sürede çıkmışsa, piyasada hâlâ kaşesi yüksek işler yapıyorsa, çocuklara ne anlatacağız?”

Kimleri kastediyor? İsteyen Google’a girip bulabilir.

Ama insanların geçmişlerini temize çekip yollarına devam edebileceklerini, yine büyük kaşeler alabileceklerini unutuyor sevgili Asuman.

Uyuşturucuyla mücadele herkesi zan altında bırakarak, meslektaşlarını suçlayarak böyle itiraflarla yapılmaz.

Gençlere bağımlı olmadan da oyunculuk yapılabileceğini öğretmekle yapılır.

Bunu yapan yığınla oyuncu var, Asuman da bunlardan biri kaldı ki...



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin