Ünlü oyuncuların rol aldığı 'Sürgün İnek' filminin afişi görücüye çıktı

Komedi filmi 'Sürgün İnek' 28 Şubat'ta seyirci ile buluşacak.

Google Haberlere Abone ol
Ünlü oyuncuların rol aldığı 'Sürgün İnek' filminin afişi görücüye çıktı

Çekimleri yaz aylarında Muğla'nın Yatağan ilçesi Bozüyük köyünde yapılan 'Sürgün İnek' filminin afişi yayınlandı. Yaklaşık iki yıldır üzerinde çalışılan filminin yapımını Atmosfer Film, yapımcılığını Ali Tokul ve Levent Güneri senaristliğini ise Serkan Öztürk’ün üstlendi. Yönetmen koltuğunda ise Ayhan Özen oturdu. Serkan Öztürk ve filmin müziklerini yapan Cahit Berkay ayrıca oyuncu olarak da kamera karşısına geçti. Sanat yönetmeni olarak da Reza Hemmatirad görev aldı.



'Sürgün İnek' 28 Şubat 2014'de vizyona girecek.



Yaşanmış bir olaydan esinlenerek sinemaya uyarlanan 'Sürgün İnek'in konu da şu şekilde:



"Yıl 1997. Düşüncelerinden ötürü insanların sürüldüğü günlerde, sıra Gomalak köyündeki bir ineğin özgürlüğüne gelmiştir.

Şevket ve Cemile kendi halinde yaşayan,birbirlerini ve inekleri Sarıkız'ı çok seven bir çifttir.Bu çiftin hayatları ineklerinin Atatürk büstünü kırmasıyla birden bire içinden çıkılmaz bir hal alır. Bu olayın çığ gibi büyüdüğüne, hadisenin köy sınırlarını aştığına, şaşkınlık ve korkuyla şahit olurlar. Muhtarından, ihtiyar heyetine, bürokratından, askerine herkes bir ineğin peşine düşer.  Mesele büyüdükçe işle sağından solundan ilgili bütün kişiler kendilerini trajikomik bir hal içinde bulur. Olaylar giderek bir komedi şölenine dönüşür. Kahramanlarımız düştükleri bu durumdan nasıl sıyrılacaklardır? Özgürlüğünü kaybeden Sarıkız eski mutlu günlerine dönebilecek midir?"



Yeşilçam'ın usta oyuncuları ile genç kuşağı buluşturan filmin kadrosunda;  Hasan Kaçan, Şebnem Sönmez, Fırat Tanış, Cezmi Baskın, Tarık Papuççuoğlu, Vildan Atasever, Tolga Güleç, Köksal Engür, Eşref Kolçak, Yılmaz Gruda, Mine Teber, Bedia Ener, Sadi Celil Cengiz gibi isimler yer alıyor.



Sürgün İnek'de rol dağılımı da şu şekilde:



ŞEVKET  ÇETİN –HASAN KAÇAN



Hikayenin esas karakteri Şevket, kırk beş yaşındadır. Ortaokul mezunudur. Babası sığırların bakımını ona devrettiğinden  eğitimine devam edememiştir. Evvela babasını, ardından da anasını kaybetmiştir. Bu nedenle Kardeşi Nihat’a küçüklüğünden beri hem analık hem babalık etmiş, onun tüm şımarıklık ve tembelliklerini bu sebeple hep idare etmiştir. Kendi istekleri bir çok şeyden sonra gelmektedir.

Gomalak köyünde hayvancılık yapmaktadır. Çok maharetli değildir ama zorunluluklar onu maharetli olmak zorunda bırakmıştır. Garantici, tedbirli ve risk almayı sevmeyen biridir. Pratik, makul bir kişiliktir ve aşırılıkları anlamakta zorlanır. İnsancıl ve yardımsever olsa da çok sosyal değildir. Karmaşa ve olumsuzlukların hiçbir zaman esas sebebi değilse de bir şekilde kendisini olayların göbeğinde bulur. Olaylar karşısında soğukkanlılığı önerir ama en heyacanlı tepkileri yine kendisi verir. Cesur gibi görünmeye çalışır çünkü aslında tırsıktır. Ama söz konusu sevdikleri olunca kendi kendisini bile şaşırtabilir. Çocuğu olmaması onun en büyük kompleksidir. Çocukluğunda ağaçlara tırmanıveriyim derken düşmelerini kısırlığının sebebi olarak görmektedir.

Guruludur. Cemile kendisine kaçıp ortalık karıştığında da bu olayı kendisi üstlenmiştir. Hayatında en çok Cemile'si vardır. Bir de buzağlığından beri beraber, gözü gibi büyüttükleri Sarıkız’ı.



CEMİLE ÇETİN- ŞEBMEN SÖNMEZ



Şevketin karısı, kırk yaşındadır. Uysal sakin biridir Cemil’e. Ama kafasına koyduğu şeyi yapmak için sabreder ve gayretlidir. Neşesinin de, hüznünün de bir ayarı yoktur. Kavgalı olunan köyün kızı olması sebebiyle Gomalak'ta arkadaşlık kurması zaman almıştır. Gülay öğretmene ayrı bir sevgisi vardır çünkü o bilgilidir ve Cemile en çok cehaletten dem vurmaktadır. Aynı zamanda da kendisine çocukluğunda öğrenemediği okuma yazmayı öğretmektedir. Hayatının merkezinde önce Şevket, sonra Sarıkız vardır. Tüm dünyaya, yaratılmış her şeye büyük bir sevgi duyar.



Şevket birgün Topuzlu'ya hayvanlarını otlatmaya geldiğinde Cemile de elma topladığı ağaçtan  Şevket'in önününe düşmüştür. Tanışmışmaları ve gönüllerinin birbirine düşmesi de aynı anda olmuştur. Duygusal, heyecanlı, sevgi dolu bir tiptir. Hüzünlerini Şevket'ten başkasına pek belli etmez. Çocuğu olmaması en büyük derdidir, kendi yapamadığı herşeyi çocuğunda tamam etmek tek hayalidir ama bundan yoksun kalmasını da olgunlukla taşımaya çalışır. 

Küçük bir dünyası vardır ama dışa dönük öğrenmeye açık ve meraklı biridir. Abisiyle arasındaki küslük ona kendisini daima yalnız hissettirir ve bu dolduramadığı bir boşluktur.



NİHAT ÇETİN- FIRAT TANIŞ



Otuz iki yaşındadır. Şevket in tek kardeşidir. Anne babasını küçükken kaybetmesi yüzünden abisi kendisine fazlasıyla tahammüllü davranmaktadır. Bu nedenle Nihat pek büyüyememiş, sorumluluk almayan, hazırcı bir tiptir.



Küçük dünyasında küçük üçkağıtçılıklarla kar sağlamak derdindedir.  Kendinin pek farkında olmadan herşeyin en güzelini ister çünkü onun için olmaz diye bir şey  yoktur. İş beğenmez, büyük işler yapmak peşindedir. Köylü pek haz etmez kendisinden. Abisinin ağzından girip burnundan çıkarak çok kez ona mallarını sattırmış, ortaya bir iş koyamadan yeni maceralara koşmuştur. Keyfine düşkündür. Alemcidir. Kendi iki üç kişilik arkadaş grubuyla beraber zaman öldürürler. Cemile çok haz etmez ondan çünkü aileye hep zararı dokunmuştur. 



ÖĞRETMEN GÜLAY- VİLDAN ATASEVER



Yirmi yedi yaşında idealist bir öğretmendir. Ankara'daki okulunu bitirdiğinde Gomalak köyü ilköğretim okulunda tayini çıkmıştır ve iki yıldır orada öğretmendir. Öğrencilerini çok sever. Onu tek yoran şey hergün yirmi kilomtre gidip gelmesidir. Ama sevdiği işi yapıyor olması onun motivasyonudur. Okulunu evi gibi güzelleştirmiştir. Sabırlı, sevecen, adaletli ve güçlü biridir.



Nihat'ın ilgisinden rahatsızdır. Hazım'a karşıysa derinden bir sevgi beslemektedir.



İMAM AHMET- NECİP MEMİLİ



Gomalak Hacı Şerefattin Ölmez Cami'nin imamıdır. Otuz altı yaşındadır. Caminin yanında ki gecekonduda yaşar. Evlidir ve iki çocuğu vardır. Yardımsever, dini değerlerine bağlı, idealist biridir. İmamlığı sadece namaz kıldırmak, memurluk olarak görmez. Hakka hizmet şuuruyla yaşar. Aklı selim, kıvrak zekalı, nüktedan, çözüm odaklı yaşayan, uzlaşmacı ve sakin biridir. Kriz anlarında soğukkanlılıkla mukul olduğunu düşündüğü önerileri paylaşır ve insanları da akıllı davranmaya teşvik eder. Köylünün sevdiği ve itibar ettiği biridir. 



HAZIM- TOLGA GÜLEÇ



Dilaver’in ilk hanımından oğludur.Yirmi yedi yaşındadır. Eğitimi için İstanbul’da yaşamaktadır ama üniveriste son sınıfta, 28 şubat kararlarını protesto için mitinge katıldığından okuldan  uzaklaştırılmıştır. Doğru bildiğini söylemeden duramaz, hakkını arayan, heyecanlı, coşkun, açık görüşlü, bilgili bir tiptir. 



Gülay’a görür görmez sevdalanmıştır. Kendine güvenli, ince bir delikanlıdır. 



MUHTAR SAMİ – CEZMİ BASKIN



Gomalak köyünün üçüncü kez seçilen muhatarı Sami elli yaşındadır. Eski muhtar Kenan’la rekabet halindedir. En büyük ideali Gomalak’ı belde yapıp kendisininde Belediye Başkanı olmasıdır. Makul olanı bilir ama çıkarına uygun olana göre hareket eder. Kaypak, kişiliksiz korkaktır bir tiptir. 28 Şubat dolasıyla son günlerde gergindir. Ankara’dan gelen kararları birebir uygulamaya çalışır.



KENAN- TARIK PAPUÇÇUOĞLU



Eski muhtardır. Gelecek seçimde yine muhtarlığa adaylığını koyacaktır. Onun için muhtar sami ne kadar çok hata yaparsa onun o kadar işine gelecektir. Rekabetçi ve hırslı biridir.



































Medyatava'nın 'Sürgün İnek' oyuncularıyla yaptığı röportajı okumak için tıklayınız


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin