Ünlü oyuncu Nurgül Yeşilçay'a hapis istemi!

Oyuncu Erkan Petekkaya'ya hakaret ettiği gerekçesi ile Nurgül Yeşilçay hakkında hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Ünlü oyuncu Nurgül Yeşilçay'a hapis istemi!

Attığı SMS'lerde oyuncu Erkan Petekkaya'ya hakaret ettiği gerekçesi ile oyuncu Nurgül Yeşilçay hakkında “hakaret suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Ertuğrul Sarıyar tarafından hazırlanan iddianamede, Erkan Petekkaya'nın cep telefonuna attığı SMS'lerde kendisine hakaret ettiğini öne sürdüğü Nurgül Yeşilçay hakkında şikayette bulunduğu belirtildi. Şikayet üzerine şüpheli Nurgül Yeşilçay hakkında soruşturma başlatıldığı hatırlatılan iddianamede, Nurgül Yeşilçay'ın savcılık ifadesine de yer verildi.



İddianamede Yeşilçay'ın savcılık ifadesinin şu bölümü yer aldı:



"Şikayetçi ile Paramparça isimli dizide birlikte rol alıyorduk. Dizinin başladığı saatlerde dengeyi sağlayan bir yönetmenimiz vardı, müştekinin bir takım davranışlarını tolere edip dengeyi sağlıyordu. Sonradan bu yönetmen, müştekinin sete alkollü gelmesi ve küfretmesi nedeni ile diziyi bıraktı. Yapımcı ile arkadaş olan müşteki, kendisine yakın olan birisini yönetmenliğe getirdi. O tarihten sonra bizim yaptığımız çalışma benim için çekilmez bir hal aldı. Tam olarak hatırlayamadığım bir tarihte dizide bir öpüşme sahnesi çekilecekti. Müşteki bana hitaben, 'Ben öpüşme sahnesi çekmem' dedi" ifadeleri yer aldı. İddianamede ayrıca Yeşilçay'ın, şikayetçinin kendisine ne sözlerle hakaret ettiğini anlatan sözlerine yer verildi. 



2 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR



İddianamede, şikayetçinin sadece SMS'lerle değil, Nurgül Yeşilçay'ın bir gazeteye verdiği röportajda kendisine hakaret ettiği yönünde şikayetinin de bulunduğu hatırlatılarak, gazete röportajında sarf edilen sözlerin basın özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiği belirtildi. Yeşilçay'ın gazeteye verdiği röportajda Petekkaya'ya yönelik sarf sözlerini basın özgürlüğü kapsamında değerlendiren savcı, Yeşilçay'ın Petekkaya'ya attığı SMS'lerde sarf ettiği cümlelerde hakaret unsuru bulunduğunu belirtti. 



Savcı, Yeşilçay'ın, “Hakaret" suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle cezalandırılmasını istedi. 



İddianamenin gönderildiği Bakırköy 44. Asliye Ceza Mahkemesi'nin iddianameyi 15 gün içinde kabul veya reddi yönünde karar vermesi bekleniyor. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin