Ünlü oyuncu dostları, Tuncel Kurtiz'i 80. Doğum gününde anlattı

32. Gün TV, Türk sineması ve tiyatrosunun asi karakteri Tuncel Kurtiz'in 80. Doğum gününde dostları ile konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Ünlü oyuncu dostları, Tuncel Kurtiz'i 80. Doğum gününde  anlattı

32. Gün TV, Türk sineması ve tiyatrosunun asi karakteri Tuncel Kurtiz’i 80.Doğum gününde dostları Nebahat Çehre, Haldun Dormen, Yiğit Özşener ve Kenan İmirzalıoğlu ile konuştu.



,Hürriyet'te yer alan haberde, Alacakaranlık ve Ezel dizilerinde onunla birlikte oynayan Kenan İmirzalıoğlu, Kurtiz’i 'Tuncel baba’ yapan özelliğini şöyle anlattı.



''Çok barış yanlısıydı ama bunu isterken de deli gibi savaşırdı; yumruğu sertti, sözü de, dili de gerektiği zaman çok sertti. Tribünlere oynamak gibi derdi yoktu, inandığı şeyi süslemeden olduğu gibi söylerdi''



"SIRÇA KÖŞKLERDE YAŞAYANLARDAN OLMADI"



Tuncel Kurtiz'in oyunculuğu kadar; çalışması, işine olan emeği ve özeninin de büyük olduğunu söyleyen İmirzalıoğlu, “Tuncel Abi insana çok değer verirdi. Yaşamdan çok keyif alırdı. İnatla kızacağına yine kızardı ama neşesini de hiçbir zaman kaybetmezdi” dedi.



Nebahat Çehre, Kurtiz hakkında ’’kendi halkını çok iyi tanıyan her konuda bu ülkenin adamıydı’’ derken tiyatronun duayen ismi Haldun Dormen, tiyatroya yanında başlayan Kurtiz için ‘‘en önemli karakter oyuncularından biriydi’’ değerlendirmesinde bulundu.



Yine Ezel dizisinde birlikte oynadığı Yiğit Özşener ise Kurtiz’in neşesi, çalışkanlığı ve yaratıcılığıyla genç oyuncuların ilham kaynağı olduğunu söyledi.      



‘‘O mesleğine sonuna kadar sahip çıktı ve hep daha iyisini yapmaya çalıştı. Hep sokaklarda, hep insan içindeydi sırça köşklerde yaşayanlardan olmadı. Çünkü alçakgönüllüydü’’


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin