'Ünlü olmak isteseydim, başka yollar seçerdim'

Zeynep Bastık, Hürriyet'ten Hakan Gence'nin sorularını yanıtladı.

Google Haberlere Abone ol
'Ünlü olmak isteseydim, başka yollar seçerdim'

Bir gece kulübünde şarkıcılık yaparken bir anda herkesin merak ettiği bir isim haline gelen Zeynep Bastık, Hürriyet Gazetesi'nden Hakan Gence'nin sorularını yanıtladı.



Hakan GENCE / HÜRRİYET



Ünlü olmak isteseydim, 26 yaşında genç bir kadın olarak çok başka yollar seçerdim



◊ Tanınırlıkla eleştiri oklarını da üstünüze çektiniz. Sizin başarınızı, ‘büyük PR çalışması’ olarak nitelendirenler oldu...



- Böyle bir şey söz konusu olamaz. Benim basın danışmanım bile yok. PR yaptırmanın amacı ünlü olmak değil mi? Ben ünlü olmak isteseydim, 26 yaşında genç bir kadın olarak çok başka yollar seçerdim. Benim amacım ünlü olmak değil, kendi müziğimi kitlelere duyurmak. Şöhret bunun sadece bir getirisi olabilir. Bu da istemeyeceğim bir şey değil.



◊ Sosyal medyada sizin için, “Kocaman bir balon” yazmışlar, siz de bunu paylaşmışsınız. Bu tip laflara bozuluyor musunuz?



- İnsanım, tabii etkileniyorum. Ama bunu düşünenlere, “Balon değilim, sönmeyeceğim” gibi şeyler söylemek istemiyorum. İsteyen takip edip dinler, istemeyen dinlemez. Kendimi kimsenin gözüne zorla sokmuyorum. Reklam vermiyorum. Sevenlerim her yere benimle gelsin, sevmeyenlere de teşekkürler. Ben iddiasız ve çıplak ayakla başladığım bu yolculuğa böyle devam edeceğim.



◊ Bir konserinizde, “Benden bugün iyi sahne beklemeyin, yorgunum” demeniz çok eleştirildi...



- Böyle bir şey olabilir mi? 17 yaşımdan beri sahnedeyim, beni dinlemeye gelenler böyle bir şey söylemeyeceğimi bilir. Yoğun bir hafta geçirmiştim. Dört şehir sonrası Bodrum sahnesine çıktım, sesim çok kısıktı. Seyirciyi bilgilendirmek için, “Sesim çok kısık, bir kusurum olursa affedin” dedim. Bundan fazla ya da eksik bir şey yaşanmadı.



◊ Kulis isteklerinizin arttığı doğru mu?



- ‘Kulis istekleri’ lafı yanlış bir aktarım. Sahneye çıkma şartlarımda değişiklikler oldu. Konserlerde ön tarafta bistro (ayaklı masa) seyircisi oluyor. Bu bölüm, biletli izleyicinin alanını daraltıyor. Oysa en çok eğlenen kısım orada. Ben de bu yüzden hiyerarşisiz, yeme-içme zorunluluğu olmadan, herkesin ayakta eğlenebilmesini talep ediyorum. Konser saatinin de seyirciyi yanıltmayacak şekilde duyurulmasını istiyorum. Bir de seyircinin giriş-çıkışı için bir sistem oluşturulmasını ve klima problemlerine karşı önlem rica ediyorum.



◊ Harbiye konseriniz duyurulduktan sonra fiyatınız ikiye katlanmış...



- Ekibini büyütüyorsun, kim işini büyütürken fiyatını aynı tutmuş? Bunun konuşulması bile komik.



◊ “Havalandı, egosu tavan oldu” diyenlere cevabınız ne?



- Seyirci için istediklerim eğer kapris yapmaksa, tamam. Ama bunların dışında kaprisli olduğumu düşünen ve şahit olan biri varsa benimle herhangi bir mecradan bunu paylaşsın, konuşalım.



◊ Bu eleştirilere bakınca şöhret zor geliyor mı?



- Hayır. Biliniyor olmak ve daha fazla insana şarkı söylemek harika. Çok fazla destek olan kişi var. Bunun mutluluğunun önüne hiçbir şey geçmiyor. Seyircimin rahatı için çalışmaya devam edeceğim.



Röportajın devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin