Ünlü isimler bu davette buluştu!

Emine Erdoğan'ın 'Sıfır Atık' projesi için buluştular...

Google Haberlere Abone ol
Ünlü isimler bu davette buluştu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde gerçekleşen "Sıfır Atık" çağrısına iş, sanat ve siyaset dünyasındaki kadınlar tam destek verdi.



Emine Erdoğan, çevre duyarlılığı projesi olan ve kendisinin himayesinde yürütülen "Sıfır Atık" özel temasıyla bir davet düzenledi.



Davet sonrası projeye desteklerini açıklayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu, "Sıfır Atık" projesine bakanlık olarak ilk günden itibaren dahil olduklarını belirten.



Proje kapsamında oluşturulan kriterleri bakanlık İŞKUR ve SGK olarak sağladıklarını, bu kriterleri 81 ildeki tüm bağlı birimlerine duyurularla bildirdiklerini anımsatan Sarıeroğlu, "Bu sürece güçlü şekilde bakanlık olarak katkı vereceğiz. Bizden sonraki kuşaklara yaşanabilir bir Türkiye ve dünya bırakmak adına gerçekleştireceğimiz çalışmaların çok önemli olduğuna inanıyoruz." dedi.



Sarıeroğlu, başta kağıt ve cam konusu olmak üzere bunların ayrı ayrı toplatılıp, ayrıştırılması ve geri dönüşüm süreçlerinin sağlanmasıyla ilgili bakanlıkta çalışmaların bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:



"Benim en önem verdiğim konu kompost gübre yapılması. Bakanlıkta özellikle gıdalarla alakalı fazla israf olmaması adına, toplanılan ürünler bir makineden geçirilerek kompost gübre haline getirilecek. Bahçemizde de bunları artık kullanmaya başlayacağız."



Demsa Group Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Demet Sabancı Çetindoğan, bu tarz davetlerin çok verimli olduğunu çünkü yaşanılan dünya için çevreye duyarlı olunması gerektiğini bildirdi.



Sıfır Atık projesinin çok değerli olduğunu vurgulayan Çetindoğan, "Ekonomiye çok büyük katkısı olacak. Bizler de hem iş yerlerimizde hem de çalıştığımız sosyal sorumluluk projelerinde mutlaka bunları değerlendirmeye çalışıyoruz. Bu tip projeleri hep birlikte ele alırsak daha anlamlı ve yaygın olacağını düşünüyoruz. Burada bugün bunun sunumu ve başlangıcı oldu. Eminim önümüzdeki dönemde bunun faydalarını birlikte görmüş olacağız." diye konuştu.



Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkan Yardımcısı Arzuhan Doğan Yalçındağ da çevre kirliliğine birçok nedenden dolayı yeterince duyarlı olunamadığını aktardı.



Sanatçı Emel Sayın, sıfır atık konusuyla ilgili daha da bilinçlenmek gerektiğini belirterek, bunun çok hassas bir konu olduğunu söyledi.



Ünlü isimler bu davette buluştu!



Eski manken Demet Şener de bu tarz davetlerde kadınların birbirine daha çok sahip çıkması ve destek olması gerektiğini hissettiğini belirtti. Şener, "Kendi hayatımda çok dikkat ediyorum. Çocuklarıma, elektriğin ve suyun fazla harcanılmamasını öğretiyorum. Ayrıca okullarda da bütün her şeyi ayrıştırmayı artık çok güzel öğretiyorlar. Doğaya çok ihtiyacımız var. O yüzden mümkün olduğunca bunu elbirliğiyle korumak lazım. Hepimize bire bir görev düşüyor." dedi.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin