Ünlü iş insanı hayatını kaybetti!

İsmet Yorgancılar vefat etti.

Google Haberlere Abone ol
Ünlü iş insanı hayatını kaybetti!

El aletleri üreticisi İzeltaş'ın kurucusu ve onursal başkanı İsmet Yorgancılar, 92 yaşında hayatını kaybetti.



İzeltaş’tan yapılan açıklamaya göre, Yorgancılar evinde, yaşlılığa bağlı rahatsızlıklar nedeniyle vefat etti. Yorgancılar’ın cenazesi yarın Bostanlı Beşikçioğlu Camisinde öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazından sonra Soğukkuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.



İsmet Yorgancılar kimdir?



1927 yılında Aydın Nazilli’de dünyaya gelen İsmet Yorgancılar, erken yaşta iş yaşamına atıldı. 1945 yılında yerleştiği İzmir’de yorgan dikerek iş yaşamına başlayan Yorgancılar, 1968 yılında sanayiciliğe adım atarak Türkiye’nin ilk el aletleri üreticisi İzeltaş’ın temellerini attı. Kısa zamanda fabrikasını büyüten Yorgancılar, ilerleyen yaşına rağmen girişimcilikten vazgeçmeyen yapısıyla ve çalışkanlığıyla tanınıyordu.



'Oturup ölümü bekleyecek bir insan değilim'



İsmet Yorgancılar, 2010 yılında 84 yaşındayken kendisiyle yapılan bir söyleşide, “Oturup ölümü bekleyecek bir insan değilim. Çalışmak, yeni bir şeyler ortaya çıkarmak bana yaşam enerjisi veriyor” diyerek tükenmeyen üretme aşkını anlatmıştı. İşte, 2002 yılında şirketteki görevlerini bırakarak Onursal Başkan olan Yorgancılar’ın o söyleşide anlattıklarından satır başları:



– 2002’den sonra üretimden kopmamak için Yorbağ tesislerini kurup çalışmalara devam ettim. Seracılık, çiçekçilik, bağcılık, zeytincilik ve etlik tavuk üretimi yapıyorum.



– Ben hayatım boyunca hep çalıştım. Çalışmak benim için en büyük erdem. Oturup ölümü bekleyecek bir insan değilim. Herkes hayatının son anına kadar çalışmalı.



– Yeni yatırımlarımız için çalışan sayımızı artıracağız. İşsizlere iş vermek benim için büyük mutluluk.



– İş adamının emekli olması diye bir kavramı kabul edemiyorum. Gücümün yettiği yere kadar çalışacağım. Sürekli yeni projeler üzerinde çalışıyorum.



– İzmirli iş adamlarının şu anki çalışmalarını yeterli bulmuyorum. Performanslarını beğenmiyorum. Bizim daha çok çalışmaya ihtiyacımız var. Daha çok çalışıp, üreterek ülkemize daha çok katkı sağlamalıyız.



– Genç girişimcilere önerim, çalışmaktan korkmasınlar. Çalışanlarından daha çok mesai harcasınlar. Artık oturduğun yerden para kazanma dönemi kapandı. Çok seyahat etsin yeni pazarlar bulsunlar.



– 1945 yılında İzmir’e yerleştik. Burada iş yaşamına yorgan dikerek başladım.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin