Ünlü alışveriş sitesi kapanıyor!

Markafoni alışveriş sitesi kepenk kapatıyor...

Google Haberlere Abone ol
Ünlü alışveriş sitesi kapanıyor!

Türkiye’nin en önemli e-ticaret sitelerinden biri olan Markafoni.com‘un kapanışı şirket içinde gönderilen bir e-posta ve web sitesinde yayınlanan resmi bildiriyle doğrulandı. 9 yıl önce kurulan Markafoni 2014 yılında Güney Afrikalı Naspers Grubu'na satılmıştı.



Alman Limango'nun iki yıl önce Türkiye'deki faaliyetlerini durdurma kararından sonra ikinci önemli 'çıkış' kararı Markafoni'den geldi. 



Ünlü alışveriş sitesi kapanıyor!



Şirketten yapılan açıklamada şöyle denildi:



'SADECE MARKAFONİ İÇİN ALINAN BİR KARAR'



Markafoni'nin yatırımcısı Naspers da konu ile ilgili bir açıklama yaptı. Türkiye'deki yatırımın kapatılması yönündeki kararın sadece Markafoni özelinde olduğunu, bunun da iş modellerinin diğer ülkelere göre farklı oluşundan kaynaklandığını belirtti. Açıklamada, kararın diğer Naspers şirketleri üzerinde bir etkisi olmadığının da altı çizildi.



Naspers, Türkiye'nin diğer iş kollarında iyi bir büyüme fırsatı sunduğunu, diğer yatırım ve şirketlerinde (Letgo ve PayU) de büyüme beklediklerini kaydetti.



9 YIL ÖNCE KURULDU 



Türkiye'nin önde gelen e-ticaret sitelerinden biri olan Markafoni (Vipindirim Elektronik Hizmetler ve Ticaret A.Ş.) Mart 2008'de kuruldu. 



Giyim, aksesuar, kozmetik, ayakkabı, çanta ve dekorasyon başta olmak üzere pek çok kategoride ürün satan şirket Markafoni, 2014 yılında Naspers Grubu'nun sahibi olduğu Güney Afrikalı MIH Allegro BV bünyesine dahil oldu.



GÜNEY AFRİKALI NASPERS BÜNYESİNDEYDİ



Markafoni, 129 ülkede faaliyet gösteren, dünyanın en önemli medya ve e-ticaret markalarını bünyesinde bulunduran Naspers Grubu’nun çatısı altında bulunuyor.



Markafoni uzun bir süre, kampanyalı satış yapan siteler arasında lider konumundaydı. Şirket zaman içinde, sektörde başka firmaların da etkinliği ile ilk üç marka arasında konumlanmıştı. 



Hurriyet.com.tr'nin edinldiği bilgilere göre, Markafoni bir süre önce elindeki stokları azaltmak için bir dizi tedbir geliştirmişti. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin