Ünlü aktör hayatını kaybetti!

Dünya sinemasının önemli isimlerinden ödüllü oyuncu John Hurt yaşamını yitirdi.

Google Haberlere Abone ol
Ünlü aktör hayatını kaybetti!

Harry Potter, V for Vendetta ve daha pek çok filmdeki usta oyunculuğuyla tanınan aktör John Hurt 77 yaşında hayatını kaybetti. Sinemanın en önemli isimlerinden biri olan Hurt, bir süredir kanserle mücadele ediyordu.



İngiliz film ve dizi oyuncusu John Hurt; Harry Potter, Fil Adam, V for Vendetta, Hellboy gibi filmlerde oynamıştı. John Hurt, aynı zamanda Geceyarısı Ekspresi filmindeki rolüyle Akademi Ödüllerine (OSCAR) aday olmuştu. İki Akademi Ödülü adaylığı bulunan oyuncunun bir Altın Küre Ödülü ve dört BAFTA ödülü bulunuyor.



John Hurt Kimdir?



John Vincent Hurt (d. 22 Ocak 1940), İngiliz film-dizi oyuncusu ve seslendirme sanatçısı. Midnight Express, Alien, The Elephant Man, Nineteen Eighty-Four, Rob Roy, Harry Potter and the Philosopher's Stone, Spaceballs, V for Vendetta, Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull ve Hellboy gibi filmlerde rol almıştır.



Geceyarısı Ekspresi filmi'ndeki rolü ile Akademi Ödülü adayı olmuştur. Fil Adam filminde ağır makyaj altında oynamıştır. Merlin adlı dizide seslendirdiği Ejderha (Büyük Ejder) ile dizinin oyuncu kadrosu arasında ilk sırayı almayı başarmıştır.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin