Uluslararası Hrant Dink ödülleri sahiplerini buldu

Bu yıl sekizincisi düzenlenen Uluslararası Hrant Dink Ödülleri, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Salonu'nda düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Google Haberlere Abone ol
Uluslararası Hrant Dink ödülleri sahiplerini buldu

Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesinin ardından, her yıl adına düzenlenen Uluslararası Hrant Dink Ödülü düzenlenen törenle sahiplerine verildi.



Geceye Hrant Dink'in eşi Rakel Dink, CHP Milletvekili Altan Tanrıkulu ve yazar Murathan Mungan'ında bulunduğu birçok davetli katıldı. Ödülün bu yılki jürisinde ise 2015 Uluslararası Hrant Dink Ödülü sahibi insan hakları savunucusu Samar Badawi,2015 Uluslararası Hrant Dink Ödülü sahibi LGBT derneği KAOS GL, Yönetmen-Senarist Atom Egoyan, Yazar Murathan Mungan, Düşünür Etienne Balibar, Düşünür Michel Marian, Feminist-Yazar ve insan hakları savunucusu Şirin Tekeli, Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü Genel Sekreteri Christophe Deloire ve Hrant Dink Vakfı Başkanı Rakel Dink'ten oluştu.



Gecede 'Işıklar' adı altında, dünyanın dört bir yanında ve Türkiye'de attıkları önemli adımlarla geleceğe dair umudu arttıran kişi ve kurumların selamlandığı bir video gösterildi. Videonun ardından sahneye Bajar grubu ve üyeleri arasında Suriyeli mültecilerinde olduğu İstanbul Oryantal Mozaik Korosu çıktı. İki grup birlikte şarkılar seslendirdi.



Müzik dinletisinin ardından ödüller sahibini buldu. İlk ödülü ülkesi Malavi'de erken yaşta evliliklere neden olarak gösterilen ekonomik sıkıntıları aşmak için çabalayarak yoksul ailelerin kız çocuklarının okul masrafları için fon yaratılmasını sağlayan, verdiği mücadele ile birçok çocuğun hayatını değiştiren Theresa Kaçindamoto aldı. Kaçindamoto'ya ödülünü düşünür Michel Marian ve 2015 Uluslararası Hrant Dink Ödülü sahibi LGBT derneği KAOS GL adına Yıldız Tar takdim etti. Sahnede bir konuşma yapan Kaçindamoto şunları söyledi: "Nihai amacıma ulaşabilmek için, yani Malavi'de çocuk evliliklerinin kazınması, tüm çocuklara eşit eğitim imkanı verilmesi için güçlü bir şekilde durmam gerektiğini biliyorum. Hala yapacak çok işimiz var. Ben buna hazırım."



İkinci ödül ise tarafsızlığı, insan hakları konusundaki duyarlılığı ile bölgede bir rol modeli oluşturan Diyarbakır Barosu'na verildi. Diyarbakır Barosu adına ödülü Rakel Dink ve Murathan Mungan'dan Ahmet Özmen aldı. Ödül töreni sahnede fotoğraf çekilmesi ile sona erdi. (DHA)

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin