ULUSLARARASI FORMAT YARIŞMASINDA BİRİNCİLİK BİR TÜRK FORMATININ OLDU

Her sene Fransa’nın Cannes şehrinde Frapa ve C21 Media ortaklığında gerçekleştirilen Uluslararası Format Ödülünü bu sene Sera Film’in dağıtımını yaptığı bir Türk formatı kazandı.

Google Haberlere Abone ol
ULUSLARARASI FORMAT YARIŞMASINDA BİRİNCİLİK BİR TÜRK FORMATININ OLDU


MedyaLab – Bülent Turgut tarafından yaratılan KOZ adlı yarışma formatı dünyanın önde gelen firmalarına ait ve çeşitli ülke televizyonlarında yayınlamakta olan birçok ünlü TV programını geride bırakarak birincilik ödülünü almayı başardı.


En iyi stüdyo eğlence yarışması (Best Studio Based Gameshow) kategorisinde yarışan 22 format arasından dikkati çekmeyi başaran Koz %36 oy ile rakipsiz bir birincilik elde etti. Sera Film’in orijinal formatı Her Şey Aşk İçin adlı program ise, Türkiye’de “Dilimin Ucunda” adı ile daha önce ATV’de yayınlanan Dont’ Forget the Lyrics formatı ile kategorisinde ikinciliği paylaştı.


Flash TV de yayınlandığı dönemde büyük ilgi gören KOZ, bilgi yarışmasını tehlike ile heyecanın karıştığı bir atmosfere taşıyor.


Yarışmanın gerçekleştiği Cannes şehrinde düzenlenen ve dünya televizyon sektörünün en önemli etkinliği olarak bilinen MIPCOM fuarında stand açan ve Türk formatlarını uluslararası televizyonlara taşıyan Sera Film genel müdürü İdil Belli şöyle dedi;


Bu filmi indirmek için buraya tıklayınKoz ile gurur duyuyoruz, dikkat çekici bir içeriğe ve yüksek yapım kalitesine sahip KOZ, sunum yaptığımız tüm yabancı televizyon yöneticileri ve yapımcılarından övgü aldı. Diğer formatımız Her şey Aşk için ise evlilik formatlarına getirdiği farklı yaklaşım, kültürlerarası iletişimle ilgili içeriği, sıcak ve eğlenceli atmosferi ile beğeni kazandı. Türk formatlarını istikrarlı bir şekilde dünyaya taşımaya kararlıyız ve bu başarının Türkiye’den daha fazla programın yurtdışına ihraç edilebilmesi için bir köprü olacağı inancındayız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin