Ulusal Kanal'a verilen RTÜK cezasına Levent Kırca'dan çok sert açıklama!

Kanalın Yönetim Kurulu Başkanı Levent Kırca, cezalarla ilgili olarak çok sert bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Ulusal Kanal'a verilen RTÜK cezasına Levent Kırca'dan çok sert açıklama!

Ulusal Kanal'a RTÜK tarafından önce 11 bin TL, ardından 29 adet 11 bin TL'lik (320 000 TL) ceza kesilmesini protesto eden kanal yönecileri ve çalışanları bugün saat 13.00'te Beyoğlu'nda bulunan kanal önünde toplandı.



Yönetim Kurulu Başkanı Levent Kırca, Ulusal Kanal'ın diğer çalışanlarını da temsilen şu açıklamayı yaptı:



"ULUSAL KANAL SUSMAZ, BÜYÜR!



Radyo Televizyon Üst Kurulu Ulusal  Kanal’a ceza yağdırıyor. Son bir ay içerisinde kanalımıza her biri 11 bin TL bedelinde olan 29 adet ceza verilmiştir. Gerekçesinde 'şiddeti özendirmek' fiilinin de yer aldığı cezaların toplam miktarı 319 bin Türk Lirası’dır.



Halkına savaş açmış bir iktidarın yeni bir uygulamasıyla karşı karşıyayız.  Otele sığınan anne ve çocukların gaz bombalarına boğulduğu bir süreçte, Ulusal Kanal’ın da ceza bombardımanına tutulması, aynı merkezin “hükümet İstifa” eylemlerine dönüşen büyük halk hareketini bastırmak için yaptığı benzer uygulamalardır.



Ulusal Kanal’ın bu süreçteki görevi halkın sesi olmak ve kamu güvenliğini sağlamaktır. Dört yurttaşımız hayatını kaybetti. Binlerce vatandaşımız yaralıdır ve yüzlercesi gözaltındadır. Ulusal Kanal çalışanları biber gazını, kimyasal suları, tartaklanmayı göze alarak olayları canlı yayında gösterdiği için orantısız şiddetin daha üst boyutlara taşınmasının önüne geçilmiştir. Dolayısıyla kanalımızın yayınları için şiddeti özendirmekten değil, ancak var olan polis şiddetini ekrana taşıyarak kamu güvenliğini sağlamaktan söz edebilir. 



Ulusal Kanal’dan ayağa kalkan milyonları ekrana taşımaması, onun yerine penguenleri yayınlaması bekleniyor. Antartika’ya saygımız sonsuz fakat Ulusal Kanal’ın özellikle böyle bir dönemde gerçekleri gizlemesi mesleki bir suç, vicdani bir yük olacaktır. Bizler böyle bir suça ortak olamaz ve bu ağırlıktaki bir yükün altına giremeyiz.



Tayyip Erdoğan Kazlıçeşme Mitingi’nde halk hareketine yer veren medya kuruluşlarından hesap soracağını belirtmişti. Ulusal Kanal’a verilen cezaların, kanalımıza dönük olarak önümüzdeki dönemde yaşanacak mali ve fiziki tüm baskıların sorumlusu da Sayın Başbakan’dır. Bu gerçeği kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.



“Ulusal kanal’ı cezaya boğacağız, kapatacağız, gerekirse elektriğini keseceğiz” diyerek çevrelerine konuşan RTÜK yetkililerine de sesleniyoruz. Hükümetin kanunsuzluklarına ortak olmayın. Halkımızı ve Ulusal Kanal’ı artık tanıyın. Baskılar bizi yıldıramaz, ancak güçlendirir. Hatırlayınız ki özgür bir basın sizlerin de haber alma güvencesidir. 



Bu dönem Tayyip Erdoğan’ın değil, halkımızın ustalık dönemi olmuştur. Füze borusundan başlayan televizyonculuk serüveninde bugün Ulusal Kanal en çok izlenen haber kanallarından biri olarak ustalık dönemini yaşamaktadır. İzlenme oranları açıktır. Halkımızın büyük desteği ortadadır.



Ulusal Kanal’dan desteğini esirgemeyen tüm gönüllülerimize, izleyicilerimize, yurt içi ve yurt dışındaki basın kuruluşlarına, aydınlarımıza ve tüm halkımıza teşekkür ediyoruz. İzleyicilerimiz ceza saldırısına en büyük cevabı Ulusal Gönüllüsü olarak vermeye devam edecektir. Gerçeğin habercisi ve halkın sesi Ulusal Kanal büyümeye devam edecektir."


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin