UĞUR DÜNDAR'IN EN BAŞARILI BULDUĞU TV HABERCİSİ KİM?

Dündar'ın "40 yaş civarına geldiğinde İngiltere’de Sky News’te çok rahatlıkla haber sunabilecek" dediği o isim kim?

Google Haberlere Abone ol
UĞUR DÜNDAR'IN EN BAŞARILI BULDUĞU TV HABERCİSİ KİM?

 


 


Herkese Sağlık dergisine konuşan Star TV Haber Grup Başkanı ve anchorman'i Uğur Dündar'a göre en başarılı TV habercilerinin başında Nazlı Öztarhan geliyor.


Dündar, Öztarhan için, “Aldığı eğitim, çalışma disiplini, ekrandaki görüntüsü, Türkçeye hakimiyeti, ses tonu ve habercilik heyecanıyla çok takdir ettiğim bir arkadaşımız. Nazlı, 40 yaş civarına geldiğinde -daha muhafazakar oldukları için böyle söylüyorum- örneğin, İngiltere’de Sky News’te çok rahatlıkla haber sunabilecektir” dedi.


Neden yıllarca kredi kartı kullanmadı?


Uğur Dündar kredi kartı kullanmamasının nedenini de şu sözlerle açıkladı: “Uzun yıllar kredi kartı kullanmadım. Çünkü, olur da kredi kartı ekstremi elime ulaşmaz ve icra memurları evime gelir düşüncesi dahi benim için büyük bir kabustur. Böyle bir olay bende çok büyük bir mahcubiyet yaratır.”


 


112 Acil Servis Hattı’nda onun imzası var!


1982 yılında Uğur Dündar’a bir ihbar gelir. Telefondaki ses, üniversite ve devlet hastanelerindeki acil servis bölümlerinin çoğunda ciddi sorunlar olduğunu, hasta gelenin ölmeden taburcu olmasının mucizelere kaldığını söylemektedir. Dündar, hemen harekete geçer ve ekibiyle birlikte, gizli kamera kullanarak günlerce süren çekimler yapar. Bu, Türkiye’deki “ilk gizli kamera haberi” olarak kayıtlara geçmiştir. Haber yayınlandığında ülkede yer yerinden oynar. Sağlık Bakanlığı hemen harekete geçer ve acil sağlık hizmeti için bir telefon hattını hizmete açar. O hat, bugün hepimizin bildiği 112 Acil Servis Hattı’dır.


 


 


Röportajın tamamı, Herkese Sağlık dergisi Aralık sayısında…


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin