Uğur Dündar'dan milyonluk RTÜK cezalarına sert tepki!

RTÜK'ün cezalarına, duayen gazeteci Uğur Dündar'dan tepki geldi.

Google Haberlere Abone ol
Uğur Dündar'dan milyonluk RTÜK cezalarına sert tepki!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından Halk TV'de yayınlanan Halk Arenası ve FOX Ana Haber'e verilen yayın durdurma cezalarına, duayen gazeteci Uğur Dündar'dan tepki geldi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Fatih Portakal’a “bilmezsen haddini, millet patlatır enseni”, Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’a da “Kalkacaksın sen bu ülkenin Cumhurbaşkanını ipte sallandıracaksın, şimdi git yargıda bedelini öde” açıklamasıyla tepki göstermesinin ardından harekete geçen RTÜK, iki kanala "Toplumu kin ve düşmanlığa tahrik etmek, toplumda nefret duyguları oluşturmak" gerekçeleriyle ceza kesti. Ayrıca Halk TV’ye "Eleştiri sınırlarını aşmak”, FOX TV’ye de "Tarafsızlık ilkesini esas almamak” gerekçesiyle ayrıca cezalar verildi. Böylece FOX TV’ye 1 milyon TL’ye yakın ceza kesilmiş oldu. Fox Ana Haber de 3 gün hiç yayınlanmayacak. Halk TV’ye ise yaklaşık 80 bin TL para cezası verildi. Halk Arenası programının ise 5 kez yayımlanması yasaklandı.



Uğur Dündar'dan milyonluk RTÜK cezalarına sert tepki!



Uğur Dündar, yıllardır sunduğu Halk Arenası programına ve FOX Ana Haber’e verilen RTÜK cezalarına, “Halk Arenası’na 5 hafta yayın durdurma, Halk Tv’ye 80 bin TL para cezası!.. FOX Tv’ye 3 gün haber durdurma, 1 milyon TL’ye yakın para cezası!.. İLERİ DEMOKRASİ BÖYLE BİR ŞEY!..” şeklinde tepki gösterdi.



Dündar sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Ben eksik yazmışım! 3 hafta program durdurma ve 80 bin TL para cezası da Yılmaz Özdil’in konuk olduğu programa vermişler! BÖYLECE YEREL SEÇİMLERİ BULDUK DEMEKTİR!..” ifadesini kullandı.



Uğur Dündar'dan 8 hafta açıklaması



Uğur Dündar, Müjdat Gezen ve Metin Akpınar ile yapılan programa 5, Yılmaz Özdil ile yapılan programa da 3 hafta ceza verildiğini belirterek, “Destek veren herkese çok teşekkürler. Sağolun,varolun. Ancak bazıları toplam 5 haftalık ceza aldık gibi anlamışlar.Hayır. Büyük mizah ustaları Metin Akpınar ve Müjdat Gezen’li programdan 5, değerli kardeşim Yılmaz Özdil’li programdan da 3 hafta olmak üzere toplam 8 hafta!..” dedi.



Uğur Dündar'dan milyonluk RTÜK cezalarına sert tepki! - Resim : 2



 



RTÜK’ten Halk Arenası’na 8 program, FOX Haber’e 3 gün ceza!


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin