UĞUR DÜNDAR SAVCILARI ŞİKAYET ETTİ

Gazeteci Uğur Dündar, ''Ergenekon'' soruşturmasında ikinci iddianameyi hazırlayan savcılar hakkında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na şikayet başvurusunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
UĞUR DÜNDAR SAVCILARI ŞİKAYET ETTİ

Dündar'ın avukatı Vural Ergül tarafından yapılan yazılı açıklamada, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na gönderilen dilekçede, müvekkilinin, İstanbul Savcıları Ercan Şafak, M. Ali Pekgüzel, Fikret Seçen, Mehmet Murat Yönder, Zekeriya Öz ve Nihat Taşkın hakkında şikayette bulunduğu bildirildi.


Dilekçede şu ifadelere yer verildi: 


''Savcısı bulundukları İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının 2009/188 No'lu iddianamesinde; meslek ve ahlak kurallarına aykırı olarak, soruşturma konusu ile hiçbir ilişiği bulunmayan, gerçeğe aykırı, mesnetsiz ve ahlaksız iftira ve hakaretlere yer vermek suretiyle, müvekkilimin kişisel haklarına, onur, şeref ve saygınlığına saldıran, müvekkilimin eş ve çocukları ile aile yaşamına zarar vererek, müvekkilimin namusuna dil uzatan, bağımsız, tarafsız, doğru ve tutarlı, dürüst, eşitlikçi, ehliyet ve liyakat sahibi olmaktan uzak şikayetli savcıların haklarında gerçekleştirecek soruşturma sonucunda, kamu davası açılarak cezalandırılmaları talebimizin takdiminden ibarettir.''


AA

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin