Uğur Dündar moderatörlük yapmama sebebini açıkladı!

Duayen gazeteci Uğur Dündar, CNN Türk’te yayınlanan programa telefonla katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Uğur Dündar moderatörlük yapmama sebebini açıkladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayları Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasında pazar günü gerçekleştirilecek ortak canlı yayın programının moderatörlüğünü yapmayacağını ifade eden duayen gazeteci Uğur Dündar'dan yeni bir açıklama geldi.



Uğur Dündar, "Mesele Uğur Dündar'ın bu teklifi reddettiği değil. Uğur Dündar'ın bu teklifi kabul etmemesi için her türlü linç girişimi başlatıldı. Mesele budur" ifadelerini kullandı. Dündar, AKP'li Abdullah Güler'in "Linç edilmeyi göze almalıydınız" sözlerine de sert tepki gösterdi.





Duayen gazeteci Uğur Dündar, CNN Türk’te yayınlanan Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programa telefonla katıldı. Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasında pazar günü gerçekleştirilecek ortak canlı yayın programının moderatörlüğünü neden kabul etmediğini açıklayan Dündar, "Bir vazgeçme söz konusu değil. Daha teklif aşamasında toplumda korkunç boyutta kutuplaşma oldu. Linç girişimi, manipülasyon başladı. Benim gibi deneyimli birinin bunu fark etmemesi imkansız. Bana düşen bu kutuplaşmayı göstermektir. Toplulumuz şimdiye kadar hiç hissetmediğimiz kadar kutuplaşmış durumda. Bu gidişle farklı görüştekilerin bir arada yaşaması imkansız hale gelecek. Bizim bu sorunu bir an önce halletmemiz gerekiyor" dedi.



'Kabul etmemem için linç girişimi başlatıldı'



Ülkedeki kutuplaşmaya vurgu yapan Dündar, “Bugün İsmail Küçükkaya’nın isminin açıklanmasından sonra sosyal medyada linç girişimi başlatıldı. İnsanın psikolojisinin etkilenmemesi mümkün değil. Küçükkaya ne İsa’ya ne de Musa’ya yaranacak. O gece kim bilir nasıl bir algı operasyonu başlatılacak. Bizim bu linç girişimini geride bırakmak için üzerimize düşeni yapması gerekir. Mesele Uğur Dündar’ın bu teklifi reddettiği değil. Uğur Dündar’ın bu teklifi kabul etmemesi için her türlü linç girişimi başlatıldı. Mesele budur” dedi.



AK Partili Güler'in 'Linç' sözlerine sert tepki



Programın konuğu olan AKP İstanbul Milletvekili Abdullah Güler’in “50 yıllık birikiminize uygun, kendi dünyanızdaki adil bir moderatörlük yapabilirdiniz. Eleştirilebilirsiniz de, sosyal medyada linç de edilebilirsiniz. Siz 82 milyona şikayetten fazlasını yapabilirdiniz, linci göze almalıydınız” sözlerine Dündar’dan sert tepki geldi.



'Neden linç edileyim?'



Dündar, “Ben bu 82 milyon için çetelerin, mafyaların, uyuşturucu baronlarının yani aklınıza gelebilecek bütün suç odaklarının hedefi oldum. Kaç defa ben ölümün eşiğinden döndüm. Benim başıma gelenler pişmiş tavuğun başına gelmemiştir. Neden Türk toplumunun gerçekleri öğrenme hakkına hizmet ettiğim için oldu bunlar. Ben bundan usanmış olsam mesleğimi bırakırdım. Bakın beni cumhurbaşkanının aradığı bu yayının banttan yapılmasını istediği, benim de bu teklifi reddettiğim yönünde bir spekülasyon dolaşıyor. Bu kesinlikle söz konusu değildir. Bana hiç kimse telefon etmedi. Bana resmi olarak da bir teklif yapılmadı. Sadece medya üzerinden benim adım telaffuz edildi. Benim tarafsızlığıma gölge düşürecek, dürüst yayıncılığıma gölge düşürecek spekülasyonlar yapılıyor. Diyorsunuz ki linç edilin, neden linç edileyim ben? Bu hak kime verilmiş, beni linç etme hakkı? Ben hangi hatayı yaptım da linç girişimine uğrayayım? Ben ülkedeki kutuplaşmayı gözler önüne sererek bu topluma son görevimi yaptım” dedi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin