UTC'nin İlhan’ı MedyaTava’ya konuştu: Gökçe Bahadır fanı oldum

Gökçe Bahadır’ın yardımcısı İlhan rolüne hayat veren Alican Aytekin, MedyaTava’ya konuştu.

Google Haberlere Abone ol
UTC'nin İlhan’ı MedyaTava’ya konuştu: Gökçe Bahadır fanı oldum

Star TV’nin 'Ufak Tefek Cinayetler' dizisi, her salı seyirciyi ekrana kilitliyor. Gökçe Bahadır, Bade İşcil, Tülin Özen ve Aslıhan Gürbüz’ün başrolünü oynadığı dizinin hemen hemen tüm karakterleri kısa sürede fenomen oldu. İşte o isimlerden biri de Gökçe Bahadır’ın yardımcısı 'İlhan' rolüne hayat veren Alican Aytekin... Dizinin sevilen yüzü MedyaTava’ya konuştu.



Oyunculuk maceranız nasıl başladı?



Üniversite eğitimi için İzmir’e gitmiştim. Hazırlık sınıfındayken çok fazla boş vaktim oluyordu. Ben de zamanımı hep istediğim oyunculuk eğitimiyle dolduruyordum. Daha sonrasında Kanal D’de yayınlanan “Artiz Mektebi’’ adlı bir oyunculuk yarışmasına katıldım. Bu yarışmada birinci olunca okulu bırakıp İstanbul’a yerleştim ama önceliğimi eğitimime verdim ve tekrar üniversite sınavlarına girdim. Bilgi Üniversitesinde televizyon okumaya başladım, yavaş yavaş bu sektöre girmeye başladım.



UTC’yle buluşmanız nasıl oldu?



Geçen sezon oynadığım ‘’Hey Mexico” adlı bir tiyatro oyununda İlhan karakterine yakın bir karakteri canlandırıyordum. Gösterimlerden birine Ay Yapım cast direktörü Nevra Genelioğlu da gelmişti. Daha sonrasında proje ortaya çıkınca Nevra hanım İlhan karakteri için bir deneme çekimi istedi ve kendimi çok güzel bir projede İlhan olarak buldum.



Hayat verdiğiniz İlhan sizce nasıl biri?



İlhan benim tanıdığım en sadık, en iyi niyetli insan... Bazen olaylara Oya hanımın tarafından bakması zor oluyor ama Oya hanımın fikirlerine saygı duyduğu için ve onun yanlış yapmayacağına inandığı için çok da sorgulamıyor yaptıklarını... Farklı bir gönül bağı var İlhan’ın Oya hanımla arasında... Dışardan karşılıksız seviyor olarak görünse de Oya hanımın da onu sevdiğini biliyor.



Sette yaşadığınız en ilginç olay ne oldu?



14. bölümü çekiyoruz ama ben hâlâ ilginç bir olay yaşamadım. Bu duruma inanın ben de çok şaşırdım. Daha önceki projemde mikrofonla eve gelmiştim mesela...



Projenin en dikkat çeken performanslarından biri size ait. Yorumlar nasıl? Şaşırtan şeyler duydunuz mu?



Bu şekilde düşünmeniz beni çok mutlu etti, çok teşekkür ederim. İnsanların gerek sosyal medyadan yaptıkları, gerekse yolda karşılaştıklarında verdikleri tepkiler beni çok mutlu ediyor. Bazen hiçbir şey demelerine gerek kalmıyor. Sokakta gördüklerinde sıcak bir gülümseyle her şeyi anlatıyorlar. Burdan da sizin aracılığınızla izleyicilerimize çok teşekkür ederim.



Sizin dizideki favori karakteriniz kim?



Merve karakteri favori karakterim... Çünkü zamanla Merve’nin davranışları arkasındaki nedenleri görmeye başlayacağımızı düşünüyorum, altında çok ciddi nedenler yattığını tahmin ediyorum. Merve karakteri şuan da çözülmek için bekleyen bir bulamaca gibi . Çevirdiği tüm entrika ve  planların altında yatan neden ben de merak uyandırıyor.



Sette en iyi kiminle anlaştınız?



Projedeki tüm  arkadaşlarımla zaman geçirmek çok eğlenceli oluyor . Ama asıl bu projeyle Gökçe Bahadır fanı oldum desem yeridir. Sahnelerim genel de Oya karakteriyle olduğu için kimin oynayacağı benim için çok önemliydi, iyi ki Gökçe’yle beraber çalışıyorum.



Dizinin bu kadar sevilmesini neye bağlıyorsunuz?



Tam bir ekip işi olmasına, kostümünden sesine, saç ve makyajından sanat ekibe herkesin büyük bir titizlikle ve özenle çalışıyor olmaları çok büyük bir artı... Aynı zaman da insanları bağlayan, gerçekten merak ettiren bir senaryo... İzleyenleri sıkmayan çekimler de olunca başarı geliyor galiba...



Dizi dışında yeni projeleriniz var mı?



Senaryosunu Serkan Dağlı’nın yazdığı ‘Ölü Yatırım’ adlı sinema filminde yer alacağım. Çok keyifli bir film geliyor diyebilirim. Onun dışında youtube’a yapmak istediğim yemek programı projem vardı. Şimdilerde onun için harekete geçtik.



’’Yapmazsam gözüm açık gider’’ dediğiniz hayalleriniz var neler?



Ben çok hayal kuran birisiyim. O yüzden çok fazla hayallerim var. Bunların neredeyse hepsi işimle ilgili bu yüzden, kısaca yapacak çok şeyim var. Bu serüven daha yeni başladı. Hemen bitmesin ki hayallerini kurduğumun yere gelebileyim. Yoksa gözüm açık gider.



Özel hayatınızda kendinizi dinlendirmek için yaptığınız özel uğraşlarınız var mı?



Eğer kendimi zihnen dinlendirmek istiyorsam yaptığım iki şey var: birincisi yemek yapmak. Çünkü mutfakta olmak çok keyif veriyor bana... İkincisi de yürümek... Yürüdüğüm zaman çok olumlu hayaller kuruyorum eve döndüğümde yenilenmiş oluyorum.



Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?



Bu keyifli röportaj için çok teşekkür ederim. Her çarşama reyting sonuçlarına sizin sayfanızdan bakıyordum. Böylece tanışmak da nasip oldu.



UTC'nin İlhan’ı MedyaTava’ya konuştu: Gökçe Bahadır fanı oldum


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin