Uçaklar Wi-Fi ile hack'lenebilir mi?

ABD'li bir pilot, uçakların Wi-Fi üzerinden siber saldırıya uğrayabileceği iddiasını reddetti.

Google Haberlere Abone ol
Uçaklar Wi-Fi ile hack'lenebilir mi?

Emekli pilot ve dijital adli tıp uzmanı Dr. Phil Polstra, hükümet tarafından yayımlanan ve 'Wi-Fi kullanılması halinde uçak yolcularına ait cihazların siber saldırıya uğrayabileceği' iddiasının yanlış olduğunu savundu.



ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA) tarafından yayımlanan raporda, yolcu uçaklarında Wi-Fi hizmeti sunulması halinde hacker'ların yerden veya uçak içinden yolculara ait cihazları ve uçağın bilgisayar sistemini ele geçirebileceği öne sürülmüştü.



Postra ise ABD Sayıştayı tarafından hazırlatılan raporun 'işin uzmanları tarafından yapılmadığını' savundu. Forbes'a açıklama yapan Postra, 'uçuş kontrolleri ve koordinasyonunu yöneten havacılık ağlarının internet sağlayan cihazlara bağlı olmadığını' belirtti.

FAA raporunun 'sorumsuzca' olarak niteleyen Postra, modern uçaklarda standart internet bağlantısının ethernet ve IP üzerinden yapıldığını ve 'birbirlerine veri gönderen cihazları kapsadığını' söyledi. Postra buradan yola çıkarak Wi-Fi ile yolcu uçaklarının siber saldırıya uğraması gibi endişe verici bir tehdidin söz konusu olmadığını ifade etti.



Haberin devamını okumak için tıklayın...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin