U2 grubunun solisti Bono ABD Kongresi’nde

U2 grubunun solisti Bono, katıldığı ABD Kongresi’nde açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
U2 grubunun solisti Bono ABD Kongresi’nde

U2 grubunun solisti Bono, ABD Kongresi’nde katıldığı oturumda uluslararası yardımların, şiddet içeren aşırılıkla mücadelede ve giderek büyüyen küresel sığınmacı krizinde “siper” olarak görülmesi gerektiğini söyledi.



Geçtiğimiz günlerde bir grup ABD’li senatörle Gaziantep’teki sığınmacı kampını ziyaret eden İrlandalı efsane müzik grubu U2’nun solisti Bono, Senato Tahsisatlar Komitesinin dış operasyonlarla ilgili alt komitesindeki şiddet içeren aşırılıkla ilgili oturuma katıldı.



Şiddete dayalı aşırılık yanlısı gruplar ve giderek büyüyen mülteci kriziyle mücadelede uluslararası maddi yardımların önemine değinen Bono, “2016 yılında yardımlar bir hayır işi değil, ulusal güvenlik meselesidir.” ifadesini kullandı.



Yardımların artık bir hayır işi olarak görülmemesi gerektiğini dile getiren Bono, “Bu yardımlar, fakirlikle savaşmak ve yardımları daha nitelikli hale getirmek için yönetimi geliştirmeye odaklı düzgün bir şekilde yapılırsa, bu, çekim gücü artan Levant ve Sahil bölgesinde şiddet içeren aşırılığa karşı en iyi siperimiz olabilir.” diye konuştu. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin