'TWITTER'DA ÖZEL HAYATI İHLAL' DAVASI ARAP SAÇINA DÖNDÜ

İngiltere’de, özel hayatın korunması için çıkartılan mahkeme kararlarının sosyal paylaşım ağı Twitter üzerinden ihlal edilmesiyle başlayan tartışma giderek büyüyor.

Google Haberlere Abone ol
'TWITTER'DA ÖZEL HAYATI İHLAL' DAVASI ARAP SAÇINA DÖNDÜ

Mahremiyet tartışmaları, Biri Bizi Gözetliyor (BBG) programıyla tanınan model Imogen Thomas'ın, ünlü bir futbolcuyu, yaşadıkları ilişkiyi basına ifşa etmekle tehdit ettiği iddiaları üzerine patlak vermişti. Bir gazetenin futbolcunun kimliğini açıklamasıyla, tartışmalara yeni bir boyut eklendi.

Bir İskoç gazetesi, BBG programıyla ünlenen model Imogen Thomas ile yaşadığı ilişkinin basına yansımasını önlemek için mahkeme kararı çıkarttığı iddia edilen Premier Lig oyuncusunun kimliğini dün açıkladı. Oyuncunun kimliğinin açıklanmasıyla, Thomas'ın söz konusu futbolcuyla ilişki yaşadığı iddiası güçlendi.

Öte yandan, bir Yüksek Mahkeme yargıcının, bir diğer Premier Lig oyuncusu hakkında Twitter’da mesaj atan Dominic Grieve adındaki gazeteci hakkında soruşturma başlatılmasını istediği öğrenildi.

Yaşanan gelişmeler, yakın dönemde Twitter’da attıkları mesajlarla mahremiyeti korumak için alınan mahkeme kararlarını ihlal eden 30 bin kişi hakkında yasal süreç başlatılmasına neden olabilir.

EN SON İHLAL İSKOÇ GAZETESİNDEN

Avukatlar, müvekkilleri hakkındaki bilgilerin basında yer almasını engellemek için her türlü saçma girişimde bulunurken, İskoç gazetesi, Thomas ile beraber olduğu düşünülen futbolcunun resmini manşetine koydu.

Resmin altındaki açıklamada, “Herkes bu oyuncunun mahremiyetini korumak için mahkemeye başvurduğunu biliyor. Ama biz bunu size söylememeliydik…” ifadesi yer aldı.

Gazete, resmi yayımladıklarını çünkü “İngiltere’deki mahkeme kararının kendilerini bağlamadığını düşündüklerini” belirtti. Gazete, resmini açıkça verse de futbolcunun ismini açıklamadı. Ancak bu şekilde mahkemede kendisini savunup savunamayacağı belli değil.

MAĞDUR MODEL CESARET KAZANDI

Sunday Herald gazetesinin, evli olan ünlü futbolcunun resmini yayımlaması, mahremiyetin korunması için alınan mahkeme kararlarına karşı son meydan okuma olarak kabul edildi.

Gazetenin manşetindeki fotoğrafta, futbolcunun gözleri sansürlemiş olmasına rağmen kimliği açıkça belli oluyordu.

Bu gelişmenin ardından bir açıklama yapan Thomas’ın halka ilişkiler danışmanı Max Cifford, futbolcunun kimliğinin ortaya çıkmasının “zaten kaçınılmaz bir durum” olduğunu ifade etti.

Thomas’la birlikte oyuncunun arkasından iş çevirmekle suçlanan Cifford, “Herkes bu futbolcunun kim olduğunu biliyor… Bundan sonra ne yaşanacağını izlemek çok ilginç olacak. Basın özgürlüğü ve mahremiyet arasında büyük bir savaş veriliyor” dedi. www.hurriyet.com.tr


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin