TV8'DE YENİ BİR YARIŞMA PROGRAMI BAŞLIYOR

İşte sunuculuğunu tv8'deki 'Galaksi Rehberi' programını sunan Gülhan Şen'in yapacağı programın detayları...

Google Haberlere Abone ol
TV8'DE YENİ BİR YARIŞMA PROGRAMI BAŞLIYOR

tv8'deki 'Galaksi Rehberi' programının sunucusu Gülhan Şen: Kıskanılacak bir iş yapmıyorum. İki senedir dünyanın en muhteşem tatil yerlerine gidiyorum ama denize sadece bir kez girebildim. Mesleğimin dışı sizi, içi beni yakar
TV8'in uçuk kaçık sunucusu Gülhan Şen, iki yıldır, seyahatseverlerin ilgiyle takip ettiği 'Gülhan'ın Galaksi Rehberi' adlı gezi programını hazırlayıp sunuyor... Programdaki esprileri ve enerjisiyle geniş bir hayran kitlesi edinen sempatik sunucu, herkesin yapmayı hayal ettiği mesleğinin aslında göründüğü kadar kolay olmadığını anlatıyor ve ekliyor: Bir kişi daha 'Ne güzel işin var' derse kafasında mikrofon kıracağım! Medya dünyasındaki 11'inci yılını dolduran Gülhan Şen'le programını ve gelecek projelerini konuştuk...


 Herkesin özendiği bir meslek sizinki. Bu işi yapmak için gerekli koşullar nelerdir?
Aslında kıskanılacak bir iş yapmıyorum, takdir edilecek bir iş yapıyorum! Mesleğimin dışı sizi, içi beni yakar. Geçenlerde çekimlerde o kadar çok aksilik yaşadık ki, kameraman arkadaşıma "Bir kişi daha bana ne güzel işin var desin, bak bu mikrofonu kafasında nasıl kırıyorum!"dedim. Bu tarz bir işi yapmanın farklı insanlar için, farklı koşulları olabilir ama benim koşullarım, televizyonculuk deneyimi olmayan bir insanın üstesinden gelebileceği tarzda değil, inanın...


ATEŞLER İÇİNDE BİLE ÇALIŞTIM
 Biz sizi ekranın önünde görüyoruz tabii... İşin görünmeyen kısmında neler var?
İnsanlar sanıyor ki benim önümde dönen bir atlas var. Gözümü kapatıp, "Hooop hadi, bu hafta da buraya gidelim" diyorum. başka hiçbir derdim, işim gücüm olmuyor. Önce gitmek istediğim yer için seyahat firmalarıyla görüşmeler yapıyorum, seyahat sponsoru buluyorum ve geziyi kanala büyük bir maddi yük bindirmeyecek şekilde gerçekleştiriyorum. Bu çok zor bir iş aslında. Sonra gideceğimiz yerle ilgili çekimi yapılacak alanları ve aktarılacak bilgileri belirliyorum. Ders gibi oturup o bilgilere çalışıyorum...


 Gittiğiniz yerlede zorluk çekiyor musunuz peki?
Çekimlerde yeri geliyor bir şehrin tüm tarihi ve turistik yerlerini bir günlük çalışmayla bitirmek zorunda kalıyoruz. Bazen bütün gün yemek yemediğimizi fark ettiğimiz anlar oluyor. Sıcakta, soğukta elimizde malzemelerle kilometrelerce yürüyoruz. Bazı yerlerde çekim izni almak için bütün gün koşuşturduğum oluyor. Kimi zaman da antibiyotik kullandığım, ateşler içinde olduğum halde çalışmak durumunda kalıyorum. Sanıldığı gibi iki üç anons yapıp sonra bikinimle plajda güneşlenmiyorum. Ya da otelde yan gelip yatmıyorum. İki senedir 'Copacabana'sıydı, South Beach'iydi dünyanın en muhteşem tatil yerlerine gittim ve sadece bir kez denize girebildim; bir gün, bir iki saatliğine, iki senede bir kez!


İŞİN ZOR KISMI ASIL TÜRKİYE'DE
 Türkiye'ye dönünce evden dışarı çıkmak istemiyorsunuzdur herhalde?
Keşke çekim bitince işim de bitse... İşin asıl zor kısmı o zaman başlıyor diyebilirim. Programın aynı zamanda yönetmeni olduğum için yayına girene kadar her aşamasında çalışıyorum. Kanala dönünce oturup kasetlerin deşifrelerini yapıyorum. Metni yazıyorum, müzik seçiyorum, seslendirme yapıyorum ve son olarak da oturup montajını gerçekleştiriyorum. Hem kanalda, hem de kendi evimde kurduğum montaj setimde çalışıyorum.


 Tek kişilik dev kadro gibisiniz. Alışılagelmiş sunuculardan çok farklısınız.
Beni iyi tanıyan, çalışma geçmişimi bilen izleyicilerim programın hangi alanlarında emeğim olduğunu da gayet iyi biliyor. Yazdıkları e-mailler'le bana olan sevgilerini, tebriklerini aktarıyorlar... Ama hayatını başkalarının başarı ve mutluluklarını kıskanarak geçiren bazı insanlar da var hayatta.


 Ne gibi mesela?
Günlük mesailerini "Bugün kime uyuz olsam. Kimin yerinde olamadığım için mutsuz olsam" diye harcayan insanlar var. İşte o tip insanlar ekranda sadece gezip tozan eğlenen, üstüne bir de bunun için para ödendiğini düşündükleri sarışın bir kız görüyorlar. Bozuluyorlar, "Ne var bunda bunu ben de yaparım, kimbilir kimin nesi olduğu için oradadır" diyorlar. Halbuki ben kimsenin bir şeyi değilim. O gördüğün sarışın kıza 11 yıllık televizyonculuk deneyimi için para ödeniyor arkadaşım! Hikayeyi bilenler ne dediğimi anlayacaktır; Picasso'nun peçeteye 10 saniyede çizdiği horoz misalidir bu olay, kusura bakmayın.


YADIRGAYAN YADIRGASIN
 Programda espriler yapıyor, kendi kendinizle de dalga geçiyorsunuz. 'Bu tarz yadırganır mı?' diye düşündünüz mü hiç?
"Yadırgayan yadırgasın" dedim. Bazen risk almak gerekiyor. Kalıplara sıkışmış insanları düşüneceğiz diye, yeni bir şey yapmayacak mıyız? Bir dostunuz, gezdiği yeri sohbet ortamında nasıl anlatıyorsa, programda öyle sunum yapıyorum. Seyahat eğlenceli, güzel ve mutluluk veren bir şeydir. Nemrut nemrut çıkıp anlatılacak bir olay değil. Seyirciye entelektüel birikimi kanıtlama veya sergileme derdim yok benim. Neden olsun ki? Bu sadece kendi egonuzu şişirmeye hizmet eder.


Yarışma sunacağım


 'Gülhan'ın Galaksi Rehberi' Yeni sezonda da devam edecek mi?
Evet, sevenlerinden aldığımız istek ve tavsiyeler üzerine program önümüzdeki sezon da devam ediyor. İzleyicilerle beraber yine muhteşem yerlere gideceğiz.


 Peki sizi başka projelerde de görecek miyiz?
Yeni bir yarışma programına başlıyorum, adı 'Pürdikkat'... O da tv8'de yayınlanacak. Günlük hayattaki dikkatinizi ölçen bir gizli kamera sokak yarışması. Oyuncu arkadaşlarımız her bölümde farklı mekanlara yerleşiyor ve oraya gelen müşterilerin dikkatini çekecek enteresan durumlar oluşturuyor.


'Q FAKTÖR' ÇOK ÖNEMLİ
 Siz iletişim fakültesi mezunusunuz. Televizyonda yer almak için okullu olmak gerekiyor mu?
Ekran önü için gerekmiyor, orada daha önemli bir koşul var ki, o da ekranın sizi sevmesi... 'Q faktör' deniliyor bu özelliğe... Amerika'da bunun ölçümleri bile yapılıyor. Bunu eğitimle kazanamazsınız, ya vardır bu özelliğiniz ya da yoktur. Fotojeni gibi... Ama şu bir gerçek ki yaptığım işin okulunu okumuş olmak, eğitimini almış olmak beni Gülhan Şen yapan şeydir.


 
www.sabah.com.tr


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin