tv100'e pompalı tüfekle gelen muhabir kim?

Deneyimli muhabir, dikkat çeken bir habere imza attı.

Google Haberlere Abone ol
tv100'e pompalı tüfekle gelen muhabir kim?

Yasaya göre ruhsatsız satışı kesinlikle yasak olan tüfekler ne yazık ki internet ve sosyal medya üzerinden peynir ekmek gibi satılıyor. tv100 muhabiri Burak Ersemiz yetkililerin bu konuya dikkatini çekebilmek ve önlem alınmasını sağlamak için internet üzerinden bir pompalı tüfek aldı.



Pompalı tüfekle işlenen cinayetler gözleri bu silahların nasıl satın alındığına çevirdi. Yasaya göre ruhsatsız satışı kesinlikle yasak olan tüfekler ne yazık ki internet ve sosyal medya üzerinden peynir ekmek gibi satılıyor.



tv100 muhabiri Burak Ersemiz yetkililerin bu konuya dikkatini çekebilmek ve önlem alınmasını sağlamak için internet üzerinden bir pompalı tüfek aldı. İşin en garip yanı ise yasadışı olan bu tüfek bir kargo şirketi tarafından tv100 haber merkezine kadar getirilerek tv100 muhabiri Burak Ersemiz'e teslim edildi.



tv100'de yer alan haberde şu ifadelere yer verildi:



"Son bir yıl içinde pompalı tüfeklerle yüzden fazla suç işlendi ve ne yazık ki 23 kişi bu silahlarla öldürüldü. Kadın cinayetlerinden lise kavgalarına kadar bir çok olayda bu tür tüfekler kullanıldı. Yapılan araştırmalarda tüfeklerin çoğunun ruhsatsız alındığı ortaya çıktı.



Muhabirimiz Burak Ersemiz'de önlem alınmasını sağlamak için internet üzeriden bir pompalı tüfek almak ve yetkilileri uyarmak için harekete geçti.



İnternet üzerinden pompalı tüfek satışı yapan kişi için sadece sabıka kaydını görmesi yeterliydi. Ne ruhsat ne de av tezkeresi umurundaydı.



Daha sonra WhatsApp yazışmaları ile devam eden görüşme sonucunda tv100 muhabiri Burak Ersemiz 12 kalibrelik 7 artı 1 atabilen pompalı bir tüfek siparişini verdi. Üstelik kargo ile kapıda teslim anında ödemeli şeklindeydi.



Yaklaşık 5 gün sonra tv100 danışmada görevli arkadaşlarımız Burak Ersemiz'e bir kargo geldiğini haber verdiler.



Silah uzmanı emekli polis Hurettin Aksoylu bu tür silahların satışının engellenmesi için kargo şirketlerinin uyarılmasını istedi."




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin